Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πρωταθλήτρια η Εφές του διαστημικού Λάρκιν! Διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς – videos

Πρωταθλήτρια η Εφές του διαστημικού Λάρκιν! Διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς – videos

Την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος πανηγύρισε η Εφές Αναντολού. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν “πάτησε” (89-74) εντός έδρας τη Φενέρμπαχτσε στον έβδομο τελικό και σήκωσε την κούπα

Στην κορυφή του τουρκικού μπάσκετ επέστρεψε η Εφές Αναντολού. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνέτριψε εντός έδρας τη Φενέρμπαχτσε με 89-74 στον έβδομο τελικό και εκθρόνισε το ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νέους πρωταθλητές Τουρκίας ήταν ο Σέιν Λάρκιν. Ο βραχύσωμος γκαρντ ισοπέδωσε και πάλι τη Φενέρμπαχτσε, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 38 πόντους (11/18 σουτ), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 λάθη, σε 38’58”.

Ο Αμερικανός άσος σεληνιάζεται όταν βλέπει απέναντι του τον Ομπράντοβιτς και την ομάδα του, καθώς ανάλογη εμφάνιση είχε κάνει και στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague, όταν και πάλι είχε διαλύσει μόνος του τη Φενέρμπαχτσε.

Άξιος συμπαραστάτης του Λάρκιν ήταν ο Μίσιτς με 20 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Βέσελι, Λοβέρν και Γκριν, κορυφαίος ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ πάλεψε σχεδόν μόνος του, μετρώντας 21 πόντους κι 6 ασίστ.

Δεκάλεπτα: 21-23, 44-37, 69-58, 89-74.

Τα highlights του αγώνα

Η απονομή

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις