Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ! Χρήσιμο τεστ με Άγιαξ

ΦΩΤΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ τέσταρε τις δυνάμεις του κόντρα στον Άγιαξ, παίρνοντας καλό βαθμό στην επίθεση και κάτω από τη βάση στην άμυνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά προβλημάτισε με την αμυντική λειτουργία του, γνωρίζοντας την ήττα με 4-2 από τον “Αίαντα” στο Άμστερνταμ.

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων στην Ολλανδία με δύο νίκες και δύο ήττες, με τους “ασπρόμαυρους” να χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμα, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στα προκριματικά του Europa League. Ο Ροντρίγκο Ρέι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του κατώ από τα δοκάρια, έδειξε καλά στοιχεία, αλλά η άμυνα του τον άφησε ουκ ολίγες φορές εκτεθειμένο.

Στο 5′ ο Μαζραουί έκανε το 1-0, με τον Χούντελαρ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 26′, νικώντας τον Ρέι με κεφαλιά. Μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και ισορρόπησε το παιχνίδι, δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ. Στο 37′, ο Βαρέλα, έπειτα από σέντρα του Μακ, μείωσε με κεφαλιά σε 2-1, ενώ στο 51′ ο Λεβέκ έκανε τη σέντρα και ο Πρίγιοβιτς έκανε το 2-2 επίσης με κεφαλιά.

Στο 66′ ο Κασιέρα έβαλε και πάλι τον Άγιαξ σε θέση οδηγού (3-2), με τον Λέο Μάτος να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 87’΄και να αποτυγχάνει να φέρει εκ νέου το παιχνίδι στα ίσια. Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Άγιαξ εκμεταλλεύτηκαν και πάλι τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τον Φλέμινγκ να διαμορφώνει το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΙΑΞ: Φαν Μπλάντερεν, Ζέφουικ, Σαβαστάνο, Μπέρχσμα, Ντανκερλούι, Άιτινχ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Μαζραουί, Τσέρνι, Κασιέρα, Χούντελαρ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Σιντού, Λανκ, Ντε Βιτ, Ντοεκνί, Φλέμινγκ, Σίρχουις, Μπούλεβελντ, Μπούλταμ, Κέμπερ.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (46’ Λεβέκ), Τσίμιροτ (46’ Σάχοβ), Κάνιας, Ενρίκε (41′ λ.τ. Πέλκας) , Μπίσεσβαρ (46’ Κάμπος), Μακ (64’ Ζάιρο), Πρίγιοβιτς (84’ Κουλούρης).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς περιέγραψε την εικόνα που του άφησε ο Δικέφαλος του Βορρά κόντρα στον Άγιαξ.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ:

“Ήταν ένα παιχνίδι με έντονες διακυμάνσεις, είναι φυσιολογικό στην προετοιμασία να συμβαίνει αυτό, καθώς καμία ομάδα δεν έχει αποκτήσει την απαιτούμενη σταθερότητα. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είδαμε μία πιο καθαρή εικόνα της ομάδας που θέλουμε να βλέπουμε από εδώ και στο εξής”.

Για την πρώτη συμμετοχή του Ρέι και την έλλειψη ομαδικότητας σε ορισμένες φάσεις:

“Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του. Μας δίνει αυτοπεποίθηση, σιγουριά. Προσπάθησε να παίξει, είναι μόνο δύο μέρες εδώ, έπιασε το πέναλτι, ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και ο Άγιαξ είχε ευκαιρίες επίσης, μπήκανε ορισμένα εύκολα γκολ από τον αντίπαλο. Είναι καλό που συμβαίνουν αυτά στα ματς προετοιμασίας για να διακρίνουμε τι λείπει και να το διορθώσουμε”.

Για την προσαρμογή στο 4-3-2-1 και την δουλειά στην προετοιμασία:

“Στο τέλος, σκεφτόμενος όλα τα παιχνίδια μπορώ να πω είμαι ότι ικανοποιημένος. Αύριο όμως θα έχω καλύτερα συμπεράσματα όταν θα κάτσω το βράδυ να αναλύσω αυτά που έγιναν στο παιχνίδι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε