Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΠΣΑΠ: “Ποδοσφαιρικό πραξικόπημα από την ΕΠΟ”

ΠΣΑΠ: “Ποδοσφαιρικό πραξικόπημα από την ΕΠΟ”
ΦΩΤΟ intime

“Σκληρή γλώσσα” από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή, ο οποίος και κατηγόρησε την ΕΠΟ για ποδοσφαιρικό πραξικόπημα, μετά την απόφασή της να απαγορεύσει τις προσφυγές ποδοσφαιριστών στην περίοδο του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ τόνισε ότι η ΕΠΟ δείχνει να αγνοεί τελείως τους ποδοσφαιριστές και προανήγγειλε ότι απευθυνθούν και στη FIFA για το συγκεκριμένο ζήτημα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΑΠ

« Η χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο διανύει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτό που έκανε η ΕΠΟ ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Ήταν ένα ποδοσφαιρικό πραξικόπημα. Δε νοείται ένας εργαζόμενος να μην έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη για οφειλόμενα που αφορούν προ κορωνοϊού δεν είμαστε παράλογοι, κατανοούμε την κατάσταση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίρνουν έναν μισθό και έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο. Πώς δίνει την ευχέρεια στον εργοδότη να μην πληρώσει μέχρι 30/6;

Το ότι η ΕΠΟ μας αγνοεί, είναι επικίνδυνο. Από τον περασμένο Οκτώβριο είμαστε στο ίδιο τραπέζι με την ΕΠΟ και τη SL στο κομμάτι των κανονισμών για να αποφασίσουμε από κοινού. Η ΕΠΟ είναι η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου και δε γίνεται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Οποιοδήποτε κι αν ήταν το κίνητρο, δεν έπρεπε να το κάνει. Να το πάρει πίσω. Αν θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο, να αφορά μόνο για το διάστημα που διαρκεί η κρίση. Έχουμε επικοινωνήσει ήδη με τη FIF pro για να αλλάξει όλο αυτό. Είμαι σίγουρος πως και η FIFA έχει την ίδια άποψη με μας ότι είναι αντισυνταγματικό αυτό. Πρόσφατα κάναμε τηλεμαραθώνιο, αγοράσαμε μάσκες και η απάντηση είναι αυτή προς τον ΠΣΑΠ, να τον αγνοεί παντελώς;». 

Για το αν η ΕΠΟ ήθελε να κάνει το χατίρι στις ομάδες: «Δεν είμαι σίγουρος αν πολλές ομάδες ήθελαν κάτι τέτοιο. Λίγες ομάδες έχουν θέμα με τις προσφυγές, οι περισσότερες είναι τακτοποιημένες και ειδικά φέτος προσπαθούν για το καλύτερο και δεν ξέρω αν ήθελαν κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν. Αν θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Τα έχουμε πάει καλά στην αντιμετώπιση του ιού και γιατί να μην είμαστε ικανοί να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα;». 

Για το αν τον φοβίζει η κατάσταση μετά το τέλος των μέτρων: «Δεν μπορώ να πω ότι με φοβίζει το μετά. Έχουμε μια πρόσφατη εμπειρία από την κρίση. Σε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ο μόνος που απορρόφησε όλη τη ζημιά είναι ο ποδοσφαιριστής. Για όλες αυτές τις ιστορίες να ανεβαίνουν οι ομάδες, να πέφτουν και να αλλάζουν ΑΦΜ είναι πάνω από 1.200 παίκτες που έχουν χάσει χρήματα, περίπου 20 εκατ. Ευρώ. Δε γίνεται να μην απορροφήσουν κάποια πράγματα οι ποδοσφαιριστές, αλλά όχι μόνο αυτοί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις