Δευτέρα, 4 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΠΣΑΠΠ για το Βόλος – Ολυμπιακός: «Υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις»

ΠΣΑΠΠ για το Βόλος – Ολυμπιακός: «Υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Τις εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, σχολίασε με επίσημη ανακοίνωσή του και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).

Ο ΠΣΑΠΠ κάνει λόγο για «υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις» στο Βόλος – Ολυμπιακός και ζητάει «περισσότερη σύνεση και ισορροπία» σε μία επόμενη αντίστοιχη περίπτωση σε ελληνικό γήπεδο.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ για το Βόλος – Ολυμπιακός

«Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός είναι καταδικαστέα. Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους.

Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.

Ελπίζουμε αλλά και αξιώνουμε σε μια τυχόν επόμενη και σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητη αντίστοιχη εξέλιξη, οι θεματοφύλακες της τάξης να λειτουργήσουν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας, πριν και πάνω απ΄ όλα και με τον επαγγελματισμό που επιβάλλεται, την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών αλλά και απλών πολιτών.

Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις