Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ράφτης: «Η κορυφαία εμφάνιση του Πετρούνια, στην κρισιμότερη στιγμή της καριέρας του»

Ράφτης: «Η κορυφαία εμφάνιση του Πετρούνια, στην κρισιμότερη στιγμή της καριέρας του»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα δηλώσει παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, μίλησε για τη δύσκολη αλλά θριαμβευτική κατάκτηση της πρόκρισης, μέσα από το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα.

«Εάν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, όλα γίνονται εύκολα, παρότι αυτό που πετύχαμε ήταν πολύ δύσκολο. Τίποτε τόσο μεγάλο δεν μπορεί να το κατορθώσει μόνος του ένας άνθρωπος, ούτε καν ένας κορυφαίος αθλητής όπως ο Λευτέρης. Είχα μαζί μου αυτούς που χρειαζόμουν. Δεν τους λέω ‘ευχαριστώ’ όμως, επειδή είναι φίλοι μου και τους φίλους είναι προσβολή να τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν για μας», είπε αρχικά ο κ. Ράφτης.

Ο προπονητής του «άρχοντα των κρίκων» αναγνώρισε ότι αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ζωής του αθλητή του, λόγω του πρόσθετου βάρους που είχε η υποχρέωση να κερδίσει με μεγάλο σκορ:
«Συγχαρητήρια στον αθλητή. Έδειξε ότι είναι κορυφαίος, γιατί οι κορυφαίοι δείχνουν την αξία τους στα πολύ-πολύ δύσκολα. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε συνειδητά στην υπηρεσία του, χωρίς να μας υποχρεώνει κανείς. Ήταν η εμφάνιση της ζωής του, στην πιο κρίσιμη στιγμή της αθλητικής του καριέρας. Αυθόρμητα μου έρχεται να πω ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ειδικά στον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο για την αμέριστη συμπαράστασή του».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ακόμα καλύτερος στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, αρκεί να έχει… λίγο ανταγωνισμό:
«Στο Τόκυο θα πάει ακόμα καλύτερα. Και μόνο που θα είναι εκεί, είναι ήδη νικητής. Νομίζω ότι δεν θα έχει αντίπαλο στα μέτρα του, πέρα από τον εαυτό του. Ελπίζω πάντως να μην είναι εύκολοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γιατί αν συμβεί αυτό ο Λευτέρης θα είναι μέτριος. Αντίθετα, αν έχει έναν βαθμό δυσκολίας ο αγώνας, θα τα πάει τέλεια, όπως είδαμε και εδώ».

Καταλήγοντας, ο κ. Ράφτης αναφέρθηκε στην επιτυχία του Αντώνη Τανταλίδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος:
«Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στον Αντώνη και στον προπονητή του, Θεόφιλο Λαλεχό, γι’ αυτό που πέτυχε εδώ. Κατέκτησε ένα μετάλλιο πίσω από δύο αθλητές-κολοσσούς του αγωνίσματος, με εξαιρετική εμφάνιση και εξαιρετικό βαθμό. Ελπίζω η νέα διοίκηση της Ε.Γ.Ο. να τον βοηθήσει, γιατί είναι ένα παιδί που έχει τις δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις