Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ράιαν Γκιγκς: Νέα δίκη το 2023

Ράιαν Γκιγκς: Νέα δίκη το 2023

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, θα δικασθεί εκ νέου στην Αγγλία το επόμενο έτος, με τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, αφού οι ένορκοι απέτυχαν να συμφωνήσουν σε μια ετυμηγορία μετά την αρχική δίκη, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος την Τετάρτη (7/9).

Στα τέλη Αυγούστου, μετά από τρεις εβδομάδες ακροάσεων, οι ένορκοι της πρώτης δίκης δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την ενοχή του 48χρονου πρώην προπονητή της εθνικής Ουαλίας, ο οποίος κατηγορήθηκε για βία κατά της πρώην κοπέλας του και της αδελφής της.

Δεδομένης της καθυστέρησης στα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, ορίσθηκε νέα ημερομηνία της δίκης και συγκεκριμένα στις 31 Ιουλίου 2023, με εκτιμώμενη διάρκεια τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, είπε ο δικαστής σε μια σύντομη ακρόαση στο δικαστήριο του Στέμματος του Μάντσεστερ. Ο Ράιαν Γκιγκς θα παραμείνει ελεύθερος υπό όρους μέχρι τότε.

Ο Γκιγκς έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες, οι οποίες χρονολογούνται από την 1η Νοεμβρίου 2020 μετά από μια έντονη λογομαχία, όταν η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του. Στη συνέχεια, συνελήφθη και μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ράιαν Γκιγκς επιτέθηκε βίαια στην τότε σύντροφό του Κέιτ Γκρέβιλ και στην αδερφή της Έμμα, τραυματίζοντας την πρώτη στον αγκώνα και στα χείλη.

Δακρυσμένη στην ακρόαση, η Γκρέβιλ περιέγραψε την «επιθετική» συμπεριφορά του συντρόφου της. Η 36χρονη, στέλεχος δημοσίων σχέσεων, που είχε γνωρίσει τον Ράιαν Γκιγκς μέσα από τη δουλειά, είπε ότι «ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του», αλλά ότι «υπήρχαν ξεκάθαρα κόκκινες σημαίες» από την αρχή.

Ο κατηγορούμενος είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε διαπράξει ποτέ βία κατά των γυναικών, προκαλώντας ένα ακούσιο σοκ με την πρώην σύντροφό του, ενώ αγωνιζόταν για τον έλεγχο ενός κινητού τηλεφώνου.

Στο τέλος της δίκης και μετά από είκοσι ώρες συζήτησης, η επιτροπή των ενόρκων δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε μια ετυμηγορία, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νέα δίκη.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις