Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ραζβάν Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ: «Έχουμε μια πολύ σημαντική ευκαιρία μπροστά μας»

Ραζβάν Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ: «Έχουμε μια πολύ σημαντική ευκαιρία μπροστά μας»
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο (24/02, 22:00, LIVE από το Newsit.gr) τη Μίντιλαντ στον αγώνα ρεβάνς για τα play off του Conference League και ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπογράμμισε τη σημασία του αγώνα για την ομάδα του.

Στη συνέντευξη Τύπου για το ματς, ο Ρουμάνος τεχνικός του “Δικεφάλου του Βορρά” έκανε λόγο για ευκαιρία πρόκρισης και έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντόνιο Τσόλακ μετά τον τραυματισμό του Τσούμπα Άκπομ.

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου

Για την απουσία του Άκπομ την τελευταία στιγμή: «Έχουμε ένα γκρουπ παικτών δυνατό, που ο καθένας έχει την ευκαιρία του να παίξει. Σε κάθε στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε σε ότι αφορά απουσία είτε από κόβιντ, είτε από τραυματισμό, οπότε ανά πάσα στιγμή πρέπει να δείξουν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Εμπιστεύομαι πολύ όλους τους παίκτες και ειδικά τον Αντόνιο. Έχει δείξει ότι είναι καλός σκόρερ σε καλά πρωταθλήματα, δείχνει ότι αντιλαμβάνεται καλά τα όσα ζητάμε. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει πάρει ακόμα πολύ χρόνο, αλλά είναι λόγω της κατάστασης των συνεχόμενων αγώνων και ήρθε από ένα διάστημα διακοπών και δεν ήταν 100% έτοιμος. Έχασε λίγο έδαφος λόγω κόβιντ, όταν άρχισε να ανεβαίνει και έμεινε εκτός για πέντε μέρες. Είμαστε σίγουροι για τον Τσολακ και πιστεύω ότι θα είναι αυτός που πρέπει στο παιχνίδι».

Για το πώς προετοίμασε το παιχνίδι ως έναν τελικό ή με την ίδια νοοτροπία όπως τα άλλα: «Από  τεχνικής πλευράς, λίγο – πολύ είναι το ίδιο με το πρώτο παιχνίδι. Αναλύσαμε σε βάθος κάποια ζητήματα και προσπαθούμε να διορθώσουμε ότι δεν μας αρέσει. Σε ότι αφορά σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι ένας τελικός για εμάς όπως όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στην Ευρώπη, έχουμε μεγάλη θέληση να πάρουμε την νίκη και να συνεχίσουμε με μια καλή πορεία. Έχουμε μια πολύ σημαντική ευκαιρία μπροστά μας, οπότε ο καθένας μας είναι 100% προσηλωμένος για αυτόν τον στόχο. Παίζοντας ανά τρεις μέρες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις. Κερδίζεις τον ρυθμό, αλλά χάνεις το νόημα της έννοιας τελικός ή δεν μπορείς να βρεις απόλυτα την συγκέντρωση να αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι ως τελικό. Εμείς είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση. Η ομάδα έχει καλή ψυχολογία, που χτίσαμε και έχουμε αποτελέσματα σε αυτή την σειρά των αγώνων».

Για το αν θεωρεί ο ίδιος ότι είναι μια υπέρβαση η πρόκριση και το αν θα είναι μια απάντηση τα όσα ειπώθηκαν (σ.σ. ότι δεν έδωσε έμφαση στην Ευρώπη): «Δεν χρειάζεται να απαντήσω σε κανέναν. Προσωπικά είμαι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Δεν είναι για τους ανθρώπους που λένε όλα αυτά, η πρόκριση, είναι για εμάς, για όσους εκπροσωπούν τον ΠΑΟΚ. Είναι καλό για το όνομα του ΠΑΟΚ. Δεν έχω να απαντήσει κάτι σε κάποιον. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις προτεραιότητες, αν θέλεις να πετύχεις. Η ιστορία με τις προτεραιότητες έχει να κάνει με το τι έχεις μπροστά σου. Αν δεν βάλεις προτεραιότητες, έχεις κίνδυνο να χάσεις τα πάντα.  Το παιχνίδι με την Μίντιλαντ είναι μια προτεραιότητα. Είμαστε άτυχοι γιατί είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια με ντέρμπι, πριν και μετά τα ευρωπαϊκά. Είναι πολύ πιο δύσκολο να έχεις παιχνίδι την Πέμπτη και μετά να έχεις ντέρμπι. Η πνευματική ενέργεια που καταναλώνουν οι παίκτες όταν υπάρχουν και ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ πιο μεγάλη γιατί αντιμετωπίζεις ομάδες με άλλο στυλ, ενώ στην Ελλάδα πάνω-κάτω οι παίκτες ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν.  Στο παιχνίδι με τον Άρη, τρεις μέρες μετά την Δανία, κάναμε ένα καλό παιχνίδι και στα τελευταία 20-25 λεπτά κυριαρχήσαμε και προσπαθήσαμε να πάρουμε την νίκη. Η προσήλωση είναι μεγαλύτερη στα παιχνίδια στην Ευρώπη».

Για το αν ο κόσμος στην Τούμπα μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα: «Σίγουρα θα είναι σημαντική η παρουσία του κόσμο στην Τούμπα. Μας δίνει μια άλλη ενέργεια, χρειαζόμαστε την ενέργεια του κόσμου. Είναι τέτοιο παιχνίδι που πρέπει να έχουμε την υποστήριξη όλων και να πάρουμε προβάδισμα σε σχέση με τον αντίπαλο. Είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης και θα μας δώσει ώθηση ο κόσμος, παράλληλα κάνει και πιο δύσκολο το έργο των αντιπάλων».

Για το αν σημαίνει κάτι ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε στα δυο τελευταία ματς χωρίς γκολ, με δεδομένο ότι αύριο χρειάζεται να σκοράρει για να πάρει την πρόκριση: «Κάθε παιχνίδι έχει την δική του ιστορία. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία παιχνίδια έχουμε χάσει την στόχευση μας στα 25-30 τελευταία μέτρα του γηπέδου. Δεν έχουμε πάρει και τις καλύτερες αποφάσεις γύρω από την περιοχή του αντιπάλου, δεν είχαμε την επιθετικότητα μας. Αυτό είναι φυσιολογικό, είναι κομμάτι του τι χάνεις και τι κερδίζεις με τα σερί παιχνίδια. Δείξαμε καλή οργάνωση, μαχητικό πνεύμα μετά από μια περίοδο με θετικά αποτελέσματα. Η οποιαδήποτε κατάσταση και λεπτομέρεια μπορεί να μας βοηθήσει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις