Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ρεάλ – Ατλέτικο: “Βασιλική” συνήθεια ο τελικός! Διαστημικός Ρονάλντο [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με το 1,5 πόδι στον τελικό του Champions League βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έκανε επίδειξη στον ισπανικό εμφύλιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης, επικρατώντας πολύ εύκολα των “ροχιμπλάνκος” με 3-0 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Πορτογάλος σταρ “σκότωσε” την Ατλέτικο Μαδρίτης, στέλνοντας την μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα του Όμπλακ και μετατρέποντας τον επαναληπτικό του “Βιθέντε Καλντερόν” σε τυπική διαδικασία. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαϊου.

Αυτό ήταν το έβδομο χατ-τρικ του Ρονάλντο στην καριέρα του στη διοργάνωση.Το αστέρι της Ρεάλ έφτασε τα 103 γκολ στην διοργάνωση, ενώ έχει πλέον 52 γκολ στα νοκ-άουτ και 51 στους ομίλους!

Ο αγώνας:

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας μία άκρως επαγγελματική νίκη. Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία εξαφανίστηκε τελείως στο δεύτερο μέρος, επιτρέποντας στην παρέα του Ρονάλντο να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία σημειώθηκε στο 7′,  με τον Ίσκο να πλασάρει από κοντά τον Όμπλακ και τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο να αποκρούει.

Στο 10ο λεπτό, όμως, ο Όμπλακ δεν είχε απάντηση στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Καζεμίρο από δεξιά. Στην πρώτη σέντρα του Σέρχιο Ράμος, ο Πορτογάλος ήταν οφ-σάιντ, αλλά η μπάλα δεν έφτασε σε αυτόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να πιέζει την Ατλέτικο, με τον Όμπλακ να αποκρούει εντυπωσιακά κεφαλιά του Βαράν στο 16′. Η Ατλέτικο Μαδρίτης προσπάθησε να φανεί απειλητική αμέσως μετά, αλλά ο Νάβας πρόλαβε τον Γκαμεϊρό.

Τα σουτ του Μόντριτς (24′) και του Μπενζεμά (32′) πέρασαν λίκο έξω από την εστία της Ατλέτικο η οποία έκανε την πρώτη της τελική, με τον Γκοντίν να αστοχεί από κοντά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να αδυνατούμ  να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 73′, όταν και ο Ρονάλντο “χτύπησε” για δεύτερη φορά, γράφοντας το 2-0.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έδωσε πάσα στον Πορτογάλο, αυτός κέρδισε την κόντρα από τον Φιλίπε Λουίς, η μπάλα πήρε ύψος και στην κίνηση έπιασε ένα τρομερό σουτ, “σκοτώνοντας” τον Όμπλακ/

Ο Ρονάλντο συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 85′. Ο Λούκας Βάσκεθ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πορτογάλο σταρ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (46′ Καρβαχάλ), Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (68′ Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Λούκας Βάθκεθ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Λούκας Ερνάντεθ, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (58′ Γκαϊτάν), Κόκε, Καράσκο (68′ Κορέα), Γκριεζμάν, Γκαμεϊρό (57′ Τόρες). 

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:

Τρίτη
Ρεάλ – Ατλέτικο 3-0

Τετάρτη
Μονακό – Γιουβέντους (21:45)

*οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε