Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Για τον τίτλο του UEFA SUper Cup

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Για τον τίτλο του UEFA SUper Cup
Reuters

Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της σεζόν! Ρεαλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης κοντράρονται απόψε το βράδυ (10.08 / 22:00) στο Ελσίνκι, στον τελικό του UEFA Super Cup.

Η -νικήτρια του Champions League- Ρεάλ Μαδρίτης θα συναντήσει την -κάτοχο του Europa League- Άϊντραχτ Φρανκφούρτης απόψε (22:00) στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι, στον τελικό του UEFA Super Cup.

Η «βασίλισσα» πηγαίνει στον αποψινό τελικό γεμάτη αυτοπεποίθηση, από την κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη, αλλά και ενισχυμένη με τους Αντόνιο Ρούντιγκερ και Ορελιέν Τσουαμενί.

Αντίθετη ψυχολογία έχει η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία γνώρισε τη συντριβή (6-1) από την Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης για πρώτη φορά μετά από 62 χρόνια, μετά τον εντυπωσιακό τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1960, όταν η “Βασίλισσα” κατέκτησε το τρόπαιο στη διοργάνωση για πέμπτη διαδοχική φορά, νικώντας τους «αετούς» με 7-3 στο «Χαμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιεί την όγδοη παρουσία της στο Super Cup, έχοντας προκριθεί σε κάθε περίπτωση ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχει σημειώσει τέσσερις νίκες και τρεις ήττες στα επτά προηγούμενα ματς.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στο Super Cup της UEFA. Όταν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 1980, δεν αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, γιατί το τρόπαιο απέναντι στην -πρωταθλήτρια Ευρώπης- Νότιγχαμ Φόρεστ διεκδίκησε η -κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων- Βαλένθια.

Αυτό το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα είναι επίσης μια νέα πρόκληση για την UEFA, αφού, μετά τις υπερβολές που «στιγμάτισαν» τον τελικό του Champions League στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι στις 28 Μαΐου, οι φίλαθλοι θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους πάνω της και στο μικρό Ολυμπιακό στάδιο στο Ελσίνκι (36.000 θέσεις).

Σε περίπτωση νίκης, ο Κάρλο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που θα μετράει τέσσερα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τους 23 τίτλους του θρύλου Πάκο Χέντο και να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη «Χρυσή Μπάλα», την οποία φαίνεται να πλησιάζει ήδη δύο μήνες πριν από την τελετή (17 Οκτωβρίου). Αυτό το τρόπαιο μπορεί να γίνει το 98ο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, του πιο επιτυχημένου συλλόγου στον κόσμο, μπροστά από τα 96 της Μπαρτσελόνα.

Να αναφέρουμε ότι θα είναι η πρώτη εμφάνιση ημι-αυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ, την οποία η UEFA θα εισαγάγει και στο Champions League από τον Σεπτέμβριο. Το νέο σύστημα θα λειτουργεί χάρη σε εξειδικευμένες κάμερες που μπορούν να παρακολουθούν 29 διαφορετικά σημεία του σώματος ανά παίκτη.

Διαιτητής του τελικού είναι ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ. Ο 37χρονος διαιτητής, ο οποίος είναι διεθνής από το 2012, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Στιούαρτ Μπερτ και Σάιμον Μπένετ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Τζούνιορ.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τουρέ, Τούτα, Εντικά, Κνάουφ, Σο, Ρόντε, Λεντς, Καμάντα, Γκέτσε, Μπορέ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις