Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 4-0: Κατέκτησε το 35ο της πρωτάθλημα Ισπανίας

Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 4-0: Κατέκτησε το 35ο της πρωτάθλημα Ισπανίας
Reuters

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε ένα ακόμα πρωτάθλημα στην πλούσια τροπαιοθήκη της. Η “Βασίλισσα” νίκησε την Εσπανιόλ (4-0), εξασφάλισε και μαθηματικά την 35η κούπα στη La Liga (9 περισσότερες από τη δεύτερη, Μπαρτσελόνα) και πλέον θα προσπαθήσει να “ανατρέψει” τη Μάντσεστερ Σίτι και να περάσει στον τελικό του Champions League.

Ένα “Μπερναμπέου” να φωνάζει “campeones” τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της La Liga! Παίζοντας με αλλαγές στη σύνθεση της και με πρωταγωνιστή τον Ροδρίγο, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε εντός έδρας την Εσπανιόλ με 4-0 και χρίστηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για 35η φορά στην Ιστορία της, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά από… διάλειμμα 1 χρόνου (το περσινό το κατέκτησε η Ατλέτικο).

Να αναφέρουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν ένα βαθμό απέναντι στην Εσπανιόλ για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αλλά οι Ροδρίγο (53′, 43′) και Ασένσιο (55′) έδωσαν στους φίλους της ομάδας τη χαρά της νίκης και του τίτλου.

Στο 71′ ο Ίσκο σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε από τον διαιτητή μετά από on field review. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 81′, με τέρμα του κορυφαίου της σεζόν, Καρίμ Μπενζεμά (μπήκε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο).

Πλέον, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπορεί να στρέψει την προσοχή της στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι (ήττα στο πρώτο ματς με 4-3). Θυμίζουμε ότι το εκτός έδρας γκολ δε μετράει στη διοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως οι “μερένγκες” χρειάζονται νίκη με ένα γκολ για να στείλουν την πρόκριση στην παράταση και νίκη με δυο γκολ διαφορά για να πάρουν το “εισιτήριο” για τον μεγάλο τελικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις