Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 1-1 για τους «16» του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 1-1 για τους «16» του Champions League
Reuters

Όταν η κλήρωση έβγαλε το ζευγάρι, Ρεάλ ΜαδρίτηςΛειψία στους “16” του Champiosn League, κανένας δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Ανήμερα των 122ων γενεθλίων της “βασίλισσας”, οι ποδοσφαιριστές του Αντσελότι αποδοκιμάστηκαν για την εικόνα που είχαν μέσα στο “Μπερναμπέου” κόντρα στη Λειψία, αλλά τελικά έφεραν 1-1 και με συνολικό σκορ 2-1 προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σκόραρε ο Βινίσιους, ο οποίος θα έπρεπε να είχε αποβληθεί λίγο πριν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είδε την Λειψία να παίζει με… θράσος στο “Μπερναμπέου”, με τους Γερμανούς να προσπαθούν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις, βάζοντας έτσι… δύσκολα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Αντσελότι έδωσαν μέτρα στους φιλοξενούμενους, προκειμένου να βρουν κενούς χώρους, αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού οι επιτιθέμενοι είχαν αρκετή απόσταση από τις υπόλοιπες γραμμές της ομάδας.

Μόνο μια φάση είχε ο Βινίσιους στα αντίπαλα καρέ, με την αμυντική λειτουργία των Γερμανών να είναι υποδειγματική. Μπροστά, η Λειψία έδειξε να κερδίζει με ευκολία μέτρα προς την περιοχή του Λούνιν και είδε τα σουτ των Σίμονς και Οπέντα να περνάνε για λίγο άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αντελότι πέρασε στο ματς τον Ροδρίγο στη θέση του Καβαμινγκά. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως συνέχισε να προβληματίζει, με την Λειψία να έχει εκπληκτική εικόνα σε όλες τις γραμμές. Στο 54′ ο Βινίσιους θα μπορούσε να έχει αφήσει τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες (αντικανονικό μαρκάρισμα αλλά και σπρώξιμο εκτός φάσης στον Όρμπαν) αλλά ο διαιτητής επέλεξε να δώσει μόνο κίτρινη κάρτα.

Ο Ροδρίγο άρχισε να δίνει πνοή στην επιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά, η “Βασίλισσα” κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 65′. μετά από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Μπέλιγχαμ “έσπασε” στον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-0 με πλασέ. Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων σταμάτησαν άμεσα, αφού στο 68′ ο Όρμπαν έπιασε τρομερή γυριστή κεφαλιά για το 1-1.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τις… στιγμές της στη συνέχεια, αλλά η Λειψία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και μέχρι το φινάλε του αγώνα πίεσε για να φτάσει σε σκορ παράτασης. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά και στο 90+2′ είδαν το ψιλοκρεμαστό πλασέ του Όλμο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις