Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Γιουλ εναντίον Σπανούλη! [vid]

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Γιουλ εναντίον Σπανούλη! [vid]

Η αυλαία της φετινής ανανεωμένης Euroleague ανοίγει απόψε (22:00) με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Πρόκειται για την πιο σημαντική αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής, με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης να επικεντρώνεται στη μάχη μεταξύ των δύο αστεριών των δύο ομάδων, του Σέρχιο Γιουλ και του Βασίλη Σπανούλη.
 

Το αφιέρωμα της Euroleague:

«Την ουσία της Ευρωλίγκας μπορεί να τη διακρίνει κανείς όταν βλέπει τον Βασίλη Σπανούλη του Ολυμπιακού και τον Σέρχιο Γιουλ της Ρεάλ να αναμετρώνται. Αυτοί οι σούπερ σταρ φέρνουν πάθος, αυθορμητισμό, αφοσίωση και παγκόσμιας κλάσης δεξιότητες στο παρκέ κάθε φορά που φορούν τη φανέλα της ομάδας τους. Ο καθένας έχει το όνομά του χαραγμένο στα βιβλία της ιστορίας για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στις ιστορικές νίκες των ομάδων τους, όταν τα… χέρια τους εμπλέκονταν άμεσα στα παιχνίδια νίκης.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σπανούλης και ο Γιουλ έχουν συναντηθεί συχνά στη «μεγάλη σκηνή», συμπεριλαμβανομένων δύο φορές στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ο Σπανούλης πρωταγωνίστησε στην εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» απέναντι στη «Βασίλισσα», στην δεύτερη σερί κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο, με τρίποντα σε τρεις διαδοχικές κατοχές στο τρίτο δεκάλεπτο, κι έτσι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 100-88 των Μαδριλένων, κάνοντας με επιτυχία το repeat. Τελείωσε με 22 πόντους το παιχνίδι και αναδείχθηκε για τρίτη φορά MVP της διοργάνωσης. Ένα χρόνο αργότερα, η προσπάθεια του Ολυμπιακού για να κάνει το threepeat σταμάτησε από τη Ρεάλ και τον Γιουλ, στα πλέι οφ του 2014.

Οι Μαδριλένοι εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας τους και επικράτησαν στην καλύτερη σειρά των 5 αγώνων που έχει υπάρξει ποτέ, με τον Γιουλ να νικά τον Σπανούλη στο φινάλε. Ο «μαέστρος» της Ρεάλ ευστόχησε σε 4 από τα 6 τρίποντα, σημείωσε 20 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 83-69.

Το 2015, οι δύο ομάδες «πάλεψαν» για τη στέψη του πρωταθλητή, στην Ισπανική πρωτεύουσα. Με τον καθένα να έχει καθοριστικό ρόλο στις νίκες των ημιτελικών, ο Γιουλ σκόραρε 12 πόντους σε 21 λεπτά κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (78-59) στον πρώτο του τίτλο στην Ευρώπη και τον πρώτο της Ρεάλ σε δύο δεκαετίες.

Ο Σπανούλης έπαιξε για τέσσερις σεζόν στον Παναθηναϊκό, πριν πάει στον Ολυμπιακό, το 2010. Είναι τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ έχει βγει MVP της διοργάνωσης ισάριθμες φορές. Επελέγη 7 φορές στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας, που είναι οι περισσότερες στην ιστορία του θεσμού. Ξεκινά αυτή τη σεζόν όντας 2ος στο σκοράρισμα (2.984 πόντοι) και 3ος στις ασίστ (951), σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν κιόλας παίκτης-κλειδί για τη χρυσή εποχή του ελληνικού μπάσκετ με την Εθνική, με την οποία κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2006 κι ένα χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005.

Ο Γιουλ, στη 10η του σεζόν με τη Ρεάλ, έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Επελέγη στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας το 2011 και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2015. Χρειάζεται μόνο 15 πόντους ακόμα για να γίνει ο 20ος παίκτης που θα φτάσει τους 2.000 πόντους στο θεσμό, κι αν το καταφέρει αυτό, θα γίνει ο νεότερος παίκτης που θα το πετύχει. Είναι, επίσης, 9ος στο διαγωνισμό των ασίστ της διοργάνωσης, με 708. Ακόμη, ο Γιουλ είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Ισπανίας τα τελευταία χρόνια, με την οποία έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ τρεις φορές και έχει πάρει ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε