Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρέγιες: Η τεράστια καριέρα και οι τίτλοι του χαρισματικού εξτρέμ

Ρέγιες: Η τεράστια καριέρα και οι τίτλοι του χαρισματικού εξτρέμ
photo Reuters

Μεγάλο είναι το σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τον θάνατο του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες σε ηλικία 35 χρονών από τροχαίο ατύχημα.
Ο Ρέγιες γνώρισε μεγάλη δόξα και τίτλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Ήταν για χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους Ισπανούς ποδοσφαιριστές.
Κατέκτησε 5 Europa League και αμέτρητους τίτλους με τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Ο Ρέγιες που έφυγε σήμερα από τη ζωή γνώρισε μεγάλη δόξα και τίτλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα και για αρκετά χρόνια συγκαταλεγόταν στους κορυφαίους Ισπανούς ποδοσφαιριστές.

Ο Ρέγιες είχε γεννηθεί 1 Σεπτεμβρίου του 1983 και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Σεβίλη, όπου αγωνίστηκε από το 1994 έως το 1999. Η επόμενη διετία τον βρήκε στην 2η ομάδα της Ανδαλουσίας, όπου αγωνίστηκε 32 φορές και σημείωσε 1 γκολ.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και από το 2000 έως το 2004 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Σεβίλη, όπου σε 86 συμμετοχές πέτυχε 21 γκολ. Αγωνίστηκε σαν αριστερό εξτρέμ και στην κυριολεξία έκανε θαύματα, με αποτέλεσμα να ενδιαφερθούν για αυτόν τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη.

Τελικά τον Ρέγιες κέρδισε το 2004 η Άρσεναλ στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2007 έχοντας απολογισμό 69 αγώνες και 16 γκολ. Το 2006 δόθηκε δανεικός από τους “κανονιέρηδες” στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου αγωνίστηκε σε 30 αγώνες και πέτυχε 6 γκολ.

https://youtu.be/SYhRj6SvNjg

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ρέγιες  η Ατλέτικο Μαδρίτης (2007-2011) όπου αγωνίστηκε σε 103 ματς, σκοράροντας 8 φορές. Την περίοδο 2008-2009 έπαιξε ως δανεικός στην Μπενφίκα με την οποία έκανε 26 εμφανίστηκε πετυχαίνοντας 4 γκολ.

Το 2012 ξαναγύρισε στην αγαπημένη του Σεβίλλη μέχρι το 2016, όπου πραγματοποίησε 109 εμφανίστηκε με εννιά τέρματα.Στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά στην Εσπανιόλ, στην Κόρδοβα, στους λέοπαρντς της Κίνας, ενώ φέτος ήταν μέλος της Εξτρεμαδούρα με την οποία είχε επτά αγώνες.

Το παλμαρέ του ήταν πλούσιο σε τίτλους και…ζαλίζει ! Με την Σεβίλλη κατέκτησε τρία Europa League. Με την Άρσεναλ την Πρέμιερ Λιγκ, το κύπελλο Αγγλίας και το Community Shield. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης το πρωτάθλημα Ισπανίας. Με την Ατλέτικο Μαδρίτης ακόμη δυο Europa League (5 συνολικά), ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ και ένα Ιντερτότο. Με την Μπενφίκα ένα πρωτάθλημα Πορτογαλίας.  Με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας είχε 21 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές της χώρας του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις