Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρεν – Παναθηναϊκός: Η πρόκριση του «τριφυλλιού» περνάει από τη Βρετάνη

Ρεν – Παναθηναϊκός: Η πρόκριση του «τριφυλλιού» περνάει από τη Βρετάνη
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα της Ρεν, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (19:45, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 4) και γνωρίζει πως χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίζει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και το 2024.

Περίπου δυο εβδομάδες μετά την εντός έδρας ήττα του από την Ρεν (2-1), ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει αποτέλεσμα απόψε απέναντι στην -πρωτοπόρο του 6ου ομίλου του Europa League- γαλλική ομάδα, για να συνεχίσει την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία και μετά τον Δεκέμβριο.

Επί γαλλικού εδάφους, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλή… παράδοση, σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA. Σε σύνολο επτά αναμετρήσεων, το “τριφύλλι” δεν έχει καταγράψει ούτε μία νίκη (έχει γνωρίσει πέντε φορές την ήττα, ενώ μετράει και δύο ακόμα ισοπαλίες).

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει 4 βαθμούς στον 6ο όμιλο, θα αγωνιστεί στο «Riazhon Park» έχοντας περίπου 1500 φίλους της στις εξέδρες, αλλά δεν έχει στην διάθεσή της τους μακροχρόνια τραυματίες Έρικ Πάλμερ-Μπράουν και Χόρντουρ Μάγκνουσον, καθώς και τον Χουάνκαρ, ο οποίος επίσης δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα ο Μπρούνο Ζενεσιό δεν υπολογίζει στη βοήθεια των βασικών Στιβ Μανταντά και Μπερτούγκ Γιλντιρίμ, καθώς αμφότεροι είναι τραυματίες, ενώ αντιθέτως επιστρέφουν στην διάθεσή του οι Κρίστοφερ Γου και Ιμπραχίμ Σαλάχ. Η Ρεν έχει 6 βαθμούς και γνωρίζει πως με νίκη θα “κλειδώσει” ένα “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκαγιόν – Ασινιόν, Ομαρί, Μπελοσιάν, Τριφέρ – Μάτιτς, Μποριζό, Λε Φε – Μπλες, Καλιμουεντό, Τεριέ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία).

Βοηθοί: Φράνσις Κόνορ, Ντέιβιντ Μακ Γκίτσι (Σκωτία).

4ος διαιτητής: Ντέιβιντ Ντίκινσον (Σκωτία).

VAR: Κέβιν Κλάνσι (Σκωτία).

AVAR: Νίκολας Γουόλς (Σκωτία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις