Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρέτσος: «Όταν μπαίνουν αλλαγή παίκτες σαν τον Φορτούνη, προκαλείται φόβος στον αντίπαλο»

Ρέτσος: «Όταν μπαίνουν αλλαγή παίκτες σαν τον Φορτούνη, προκαλείται φόβος στον αντίπαλο»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος αποθέωσε τον συμπαίκτη του, Κώστα Φορτούνη, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στη νίκη του Ολυμπιακού στη Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, με τα οποία οι Πειραιώτες πήραν ένα σπουδαίο διπλό.

Ο Κώστας Φορτούνης ήρθε από τον πάγκο και μέσα σε λίγα λεπτά υπέγραψε το διπλό του Ολυμπιακού επί του Αστέρα.

Ο συμπαίκτης του, Παναγιώτης Ρέτσος, φρόντισε να αποθεώσει τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πραγματοποιεί τρομερή σεζόν με τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Κώστα Φορτούνη και το γεγονός ότι δεν του έδωσε το περιβραχιόνιο μόλις μπήκε στο ματς στο 63′ αλλά έξι λεπτά αργότερα: «Πήγα να του δώσω το περιβραχιόνιο μόλις μπήκε, αλλά μόλις έβαλε το γκολ και βρεθήκαμε κοντά, του το έδωσα. Είναι ο πρώτος αρχηγός οπότε προφανώς και θα του το έδινα. Είναι ένας παίκτης με εξαιρετική ποιότητα. Όλα τα παιδιά που μπήκαν μας βοήθησαν σε όλες τις γραμμές. Νομίζω όταν μπαίνουν τέτοιοι παίκτες μέσα προκαλείται και φόβος στον αντίπαλο, και εμείς γεμίζουμε κίνητρο.»

Για την δύσκολη εβδομάδα του Ολυμπιακού: «Είπαμε ότι αφήνουμε πίσω τα προηγούμενα ματς, δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε άλλο. Ήταν πολύ δύσκολο ματς, πήραμε αυτό που θέλαμε. Είμαστε έτοιμοι για την σεζόν και έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα, πράγμα που θέλουμε να το δείξουμε στον κόσμο.»

Για την Εθνική και τα επικείμενα παιχνίδια της: «Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο, νομίζω για όλους. Έπαιξα στα προηγούμενα ματς, κοιτάω ξεχωριστά τα ματς, θέλω να παίξω όσο περισσότερο μπορώ και κοιτάω μπροστά.»

Για το γεγονός ότι έχει πάρει… σπίτι του φανέλα βασικού: «Βλέπω ότι με εμπιστεύεται η ομάδα και ο προπονητής. Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω πάντα στον εαυτό μου. Έχω ωριμάσει σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμα μου από τον Ολυμπιακό.»

Για το ματς με την Γαλλία που έρχεται για τα προκριματικά του Euro: «Είναι ένα ματς που περιμένουμε. Είναι γιορτή και εγώ αν ήμουν ποδοσφαιρόφιλος θα ερχόμουν να το δω. Ανεξαρτήτως της σημασία του ματς, πάμε για τη νίκη, όπως πάντα.»

Για την απόφαση του Κώστα Φορτούνη να βάλει τέλος στο κεφάλαιο Εθνική: «Είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Είναι δική του απόφαση. Την σεβόμαστε όλοι, παρότι προφανώς θα ήταν φοβερό να τον έχουμε και στην Εθνική. Νομίζω το σκέφτηκε πολύ καλά πάντως πριν αποφασίσει.»

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις