Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2: Προκρίθηκε στους ομίλους του Conference League ο Δικέφαλος

Ριέκα – ΠΑΟΚ 0-2: Προκρίθηκε στους ομίλους του Conference League ο Δικέφαλος

Με δύο γκολ των Ελ Καντουρί και Μουργκ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ριέκα με 2-0 στην Κροατία και συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από το ξεκίνημα, πέτυχε δύο γκολ, είχε τρία δοκάρια και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αποδεικνύοντας και στο δεύτερο παιχνίδι ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Ριέκα.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το καθήκον του και προκρίθηκε για στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης, όπου θα προσπαθήσει να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται. Οι Θεσσαλονικείς θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση του Conference League στην κλήρωση της Παρασκευής (27/8) που θα διεξαχθεί στη Νιόν.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και φρόντισε να δείξει… τα δόντια του με το “καλημέρα”. Μόλις στο 6′, ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε μία απίστευτη διπλή ευκαιρία, με τους Σβαμπ κι Ελ Καντουρί να σημαδεύουν το δεξί δοκάρι. 

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 11′, οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν άψογα, με τον Αυστριακό μέσο να βρίσκει με υπέροχη μπαλιά τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έκανε το 0-1.

Η Ριέκα προσπάθησε να αντιδράσει κι έκανε αισθητή την παρουσία της. Στο 19’ λεπτό απείλησε με δυνατό σουτ του Τόμετσακ, ενώ την δια κατάληξη είχε και το σουτ που έπιασε, στο 32’ λεπτό, στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Αμπας. Στο 37’ λεπτό ο Τόμετσακ μόνος του, από το σημείο του πέναλτι, απέναντι στον Πασχαλάκη, δε βρήκε- για μια ακόμη φορά- στόχο.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με ακόμα ένα δοκάρι του Ελ Καντουρί στο 41′, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με πολύ λιγότερες συγκινήσεις, με τους Κροάτες να αδυνατούν να φανούν απειλητικοί. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα και παρά την αναγκαστική αλλαγή του Ελ Καντουρί (σ.σ. τραυματίστηκε κι αποχώρησε από το παιχνίδι) έλεγξε τον αγώνα και κατάφερε, μάλιστα, να βρει και δεύτερο γκολ, καθαρίζοντας την υπόθεση πρόκριση.

Στο 80’ λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν το λάθος από τα δεξιά της άμυνάς τους, ο Σφιντέρσκι πήρε την μπάλα κι έδωσε την ασίστ στον Μουργκ, ο οποίος «έγραψε» με ωραίο πλασέ το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Τόμετσακ, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Βούκσεβιτς, Ισάχ, Πάβισιτς, Λεπινίτσα, Αμπέμ, Ντρμπιτς (84′ Ομπρεγκόν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (90+3 Αουγκούστο), Κούρτιτς (76′ Εσίτι), Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75′ Καγκάβα), Σβιντέρσκι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις