Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ριέκα – ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου: «Θέλουμε μετεγγραφές αλλά όχι αρνητισμό,να «πεθάνουμε» για την πρόκριση»

Ριέκα – ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου: «Θέλουμε μετεγγραφές αλλά όχι αρνητισμό,να «πεθάνουμε» για την πρόκριση»
ΦΩΤΟ Intime

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ρατσβάν Λουτσέσκου, στάθηκε στην αποφασιστηκότητα που πρέπει να δείξει η ομάδα του στην αυριανή (26/8) ρεβάνς με την Ριέκα στην Κροατία ώστε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League, ενώ παραδέχθηκε πως χρειάζονται ακόμα 2-3 μετεγγραφικές προσθήκες.

Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ ναι μεν χρειάζεται μετεγγραφική ενίσχυση, αλλά όχι άλλο αρνητισμός, εξέφρασε ο Ρατσβάν Λουτσέσκου στη συνένετυξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Ριέκα, που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του «Δικεφάλου του Βορρά» φέτος. Ο Ρουμάνος τεχνικός σημείωσε πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και να «πεθάνει» στο γήπεδο για να τα καταφέρει.

Όσα είπε ο Ρατσβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου

Για τις μετεγγραφές: «Είμαι ο προπονητής, ο στόχος μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα που έχω στα χέρια μου για το επόμενο παιχνίδι. Και εγώ θέλω μεταγραφές, αλλά αυτή την στιγμή από την εμπειρία μου εδώ στην Ελλάδα είναι πολύτιμο μια ομάδα να έχει ισορροπία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν μπορει να ειναι ανταγωνιστική. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να είμαστε απολύτως έτοιμοι.
Ακόμα και αν δεν θέλω να ακουμπάω τέτοια ζητήματα αυτό το χρονικό διάστημα, μπορώ να πω ότι θέλω μεταγραφές. Ο κόσμος θέλει μεταγραφές, είναι φυσιολογικό, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περίπλοκες καταστάσεις που πρέπει να λύσουμε. Θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση στην ομάδα αυτή την στιγμή.
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την στιγμή η ομάδα είναι η αρνητικότητα. Από αυτό που αντιλαμβάνομαι και που μαθαίνω είναι ότι η ομάδα είχε μια διετία που υπήρξε για πολλούς λόγους και από πολλές κατευθύνσεις ένας αρνητισμός.
Την δεδομένη στιγμή χρειαζόμαστε την ισορροπία, να φέρουμε τους παίκτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για να χτίσουμε την νοοτροπία του νικητή και να πηγαίνουμε σε κάθε ματς για να κερδίσουμε όχι μόνο την Ριέκα αλλά και άλλους αντιπάλους εδώ στην Ελλάδα, πρέπει ο κάθε παίκτης που είναι εδώ να νιώσει από τον κόσμο και τον προπονητή την αυτοπεποίθηση. Να νιώσει ο κάθε παίκτης έχει ότι την εμπιστοσύνη και ότι είναι κομμάτι της ομάδας.
Οπότε για να κλείσουμε το συγκεκριμένο θέμα, ο καθένας που εργάζεται στην ομάδα δουλεύει προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να γίνουν πέρα του Τσούμπα 2-3 κινήσεις, οι οποίες θα κλείσουν το ρόστερ και θα μας βοηθήσουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».
Για την άφιξη του Άκπομ: «Πιστεύω ότι ο Τσούμπα είναι μια καλή μεταγραφή για εμάς. Τον γνωρίζουμε, γνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του γκρουπ, γνωρίζει το περιβάλλον, το πρωτάθλημα. Έχει ποιότητα, έχει ικανότητες και θα μας βοηθήσει. Είμαι ικανοποιημένος με αυτή την μεταγραφή. Έχει το πλεονέκτημα ότι έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον, δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα προσαρμογής. Ποντάρουμε στην καλή συνεργασία με τον Σφιντέρσκι γιατί γνωρίζονται καλά».
Για τη ρεβάνς με τη Ριέκα: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και το πιο σημαντικό για εμένα είναι οι παίκτες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με αποφασιστικότητα και πρέπει να “πεθάνουμε” γι’ αυτή την πρόκριση, να έχουν την δύναμη της αυτοπεποίθησης. Πρέπει να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Θεωρώ πως αν τα αποφύγουμε, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί πέρα από αυτά τα λάθη δεν δώσαμε στους αντιπάλους μας το δικαίωμα να σκοράρουν».
Για την πίεση εντός του ΠΑΟΚ: «Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχει πίεση, η ίδια πίεση υπάρχει και στον αντίπαλο. Υπάρχει και στις δύο ομάδες και αν οι αντίπαλοι αναφέρουν κάτι διαφορετικό, αυτό έχει να κάνει με τα… παιχνίδια που παίζουν στις συνεντεύξεις Τύπου. Το πρώτο βήμα για εμάς είναι το επόμενο παιχνίδι, οπότε ο στόχος μας είναι αυτός».
Για τις χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ματς και το αν ειναι η πρόβλημα αυτό: «Το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή, είναι 50-50. Εκμεταλλευτήκαμε μια φάση και κάναμε το 1-1, το γεγονός αυτό μας δίνει μια βάση για να αρχίσουμε το παιχνίδι στην Κροατία. Είναι άλλο να πρέπει να σκοράρεις δυο γκολ για να πάρεις την πρόκριση. Δεν μπορώ να πω πως θα εκμεταλλευτούμε τις στατικές φάσεις, αυτό που θα πω ότι ειναι πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όλους τους τομείς του αγώνα. Είτε για τους παίκτες, είτε για τους προπονητές ισχύει το ίδιο και θέλουμε την πρόκριση.
Προσωπικά θέλω πολύ την πρόκριση για να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Περιμένω να έχουμε ματς στους ομίλους και παράλληλα να έχουμε και το πρωτάθλημα. Είναι πολύ ωραία η διαδικασία να δοκιμάζεις πράγματα και να δίνεις ευκαιρία. Πρέπει να πάρουμε την πρόκριση για να μπούμε με έναν σωστό τρόπο στην σεζόν περιμένοντας την πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις