Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα! Ο εθνικός ύμνος για τον “χρυσό” Πετρούνια – video

Ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα! Ο εθνικός ύμνος για τον “χρυσό” Πετρούνια – video
ΦΩΤΟ Facebook

– Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκλόνισε την Ελλάδα, κατακτώντας το τρίτο χρυσό του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
– Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού και τον ελληνικό εθνικό ύμνο
– Αγωνίστηκε με αφόρητους πόνους στους αγώνες της Ντόχας του Κατάρ και έγραψε ιστορία με την 9η διαδοχική του νίκη
– Η συγκλονιστική προσπάθειά του συγκίνησε όλη τη χώρα
– Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρά το σοβαρό τραυματισμό του, ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίστηκε σαν… λιοντάρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ και κατακτώντας το 9ο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο, έγραψε ιστορία για την Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική.

Ο Έλληνας αθλητής άκουσε για μία ακόμη φορά τον ελληνικό εθνικό ύμνο, με την ελληνική σημαία να υψώνεται στο πιο υψηλό σημείο και τον ίδιο στο πρώτο σκαλί του βάθρου, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια “κυριαρχία” του στους κρίκους.

Η απονομή στον Πετρούνια

Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη”, ανέφερε για τη νέα επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Τρίτο χρυσό σε Παγκόσμιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε υπερπροσπάθεια για να αγωνιστεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, μόλις λίγες ημέρες πριν μπει στο χειρουργείο, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στον ώμο του και με 15.366 πόντους, κατέκτησε το τρίτο χρυσό του μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

https://twitter.com/gymnastics/status/1058391820802101248

Με το νέο αυτό μετάλλιό του, ο “άρχοντας των κρίκων” έγινε και ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που είχε δύο χρυσά κι ένα χάλκινο σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Παράλληλα, έγινε μόλις ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχουν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα.

Το επίτευγμα του Έλληνα αθλητή όμως είναι ακόμη πιο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τον τελευταίο καιρό δυσκολεύεται ακόμη και να προπονηθεί λόγω ενός προβλήματος στον ώμο. «Ο πόνος που νιώθω στις αιωρήσεις είναι σαν μαχαιριά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Πετρούνιας, που ακόμη κι έτσι όμως, πανηγύρισε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για τον ίδιο και την Ελλάδα.

Η συγκλονιστική προσπάθεια του Πετρούνια

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις