Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ρίκι Ρούμπιο: Ο Ισπανός μαέστρος που ξεχώρισε από μικρός και ο θάνατος που τον σημάδεψε

Ρίκι Ρούμπιο: Ο Ισπανός μαέστρος που ξεχώρισε από μικρός και ο θάνατος που τον σημάδεψε

H είδηση της απόσυρσης του Ρίκι Ρούμπιο από την ενεργό δράση έπεσε σαν βόμβα στον χώρο του αθλήματος, αφού ο 32χρονος παίκτης είχε διαγράψει μια λαμπρή καριέρα τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με την Εθνική Ισπανίας.

Ο Ρούμπιο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Χοβεντούτ το 2006, δείχνοντας πως είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα. Με τον σύλλογο κατέκτησε το EuroCup του 2008, με τις εμφανίσεις του να τον οδηγούν στην Μπαρτσελόνα το 2009.

Στην Βαρκελώνη κατέκτησε τα πάντα:

Euroleague το 2010, Πρωτάθλημα Ισπανίας το 2011, δυο Κύπελλα Ισπανίας το 2010 και το 2011, με αποτέλεσμα οι πόρτες του ΝΒΑ να μην αργούν να ανοίξουν.

Η καριέρα του στο ΝΒΑ

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2011 ο Ρούμπιο ανακοινώθηκε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με τους οποίους αγωνίστηκε για έξι σεζόν.

Στην συνέχεια ακολούθησαν Γιούτα Τζαζ, Φοίνιξ Σανς, μια επιστροφή στους «αγαπημένους» του Τίμπεργουλβς, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν οι Κλίβελαντ Καβαλιέρς.

Σε όλα αυτά τα χρόνια στα οποία ο Ρούμπιο έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο, όντας ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της Ευρώπης, κατακτώντας μάλιστα και τρία χρυσά μετάλλια με την Ισπανία(Παγκόσμιο 2019, Ευρωπαϊκό 2009, 2011), ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τα προσωπικά ζητήματα που τον ταλάνιζαν. 

Ο θάνατος της μητέρας του

Το καλοκαίρι του 2012, η μητέρα διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες, καταφέρνοντας ωστόσο να νικήσει την ασθένεια και τον Ρούμπιο να την χαρακτηρίζει ηρωίδα.

Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2016, η Τόνα Βίβες θα έρθει αντιμέτωπη ξανά με το ίδιο… θηρίο, ωστόσο αυτή την φορά η ίδια θα ηττηθεί και θα «φύγει» από την ζωή.

Η ψυχολογία του μπασκετμπολίστα διαλύεται με τον ίδιο λίγο αργότερα να αναφέρει πως η συγκεκριμένη τετραετία ήταν η χειρότερη σε όλη του την ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό ο Καταλανός πόιντ γκαρντ παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει ένα ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου στους πνεύμονες, προκειμένου να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, αλλά δεν μπορούν να βρουν οικονομική στήριξη.

Ο ίδιος δεν έπαψε λεπτό να έχει την μητέρα του μυαλό του και γι’ αυτό τον λόγο στο Παγκόσμιο του 2019, όταν η Ισπανία κατέκτησε την διοργάνωση, ο Ρούμπιο αφιέρωσε το τρόπαιο στην μητέρα του, η οποία τον κοιτούσε από ψηλά.

Το πρόβλημα ψυχικής υγείας 

Ωστόσο το παιδί θαύμα του ισπανικού μπάσκετ αναφέρει δημόσια ότι αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας, κάτι που τον αναγκάζει να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα του.

Πριν από τον Ρούμπιο, το ίδιο ζήτημα αντιμετώπισαν και άλλοι αθλητές από το κορυφαίο επίπεδο, όπως οι Κέβιν Λοβ, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Ντελόντε Γουέστ και Λάρι Σάντερς.

Αρκετοί εξ αυτών μπόρεσαν να το ξεπεράσουν, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο με όλους, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ασθένεια να τους φέρει σε διάλυση τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Το τέλος μιας λαμπρής καριέρας 

Κάπως έτσι ο Ρίκι Ρούμπιο, ο τεράστιος αθλητής που το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο ισπανικό και όχι μόνο μπάσκετ, θα κληθεί να γιατρέψει τα εσωτερικά του τραύματα, «θυσιάζοντας» το πράγμα που τον έκανε χαρούμενο: το μπάσκετ.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις