Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Roland Garros: Στα ημιτελικά ο Ναδάλ! Αποκλείστηκε ο Τζόκοβιτς

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ράφαελ Ναδάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, για 10η φορά στην καριέρα του. Αποκλείστηκε ο Τζόκοβιτς.

Ο Ισπανός άσος από το Μανακόρ προκρίθηκε στους “4” του φημισμένου γαλλικού τουρνουά, καθώς ο αντίπαλος του, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, αποσύρθηκε από τον αγώνα, λόγω τραυματισμού, και ο Ράφα ευελπιστεί ότι στο τέλος της διοργάνωσης θα έχει κάνει 15 τους Grand Slam τίτλους του, που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση θα έχει κατακτήσει το 10ο τρόπαιο στο συγκεκριμένο τουρνουά στην καριέρα του, επιστρέφοντας σε τίτλους Major τουρνουά ύστερα από μια τριετία.

Ο Ναδάλ μπορεί να νιώθει το Ρολάν Γκαρός σαν το σπίτι του… Είναι ο πολυνίκης στην ιστορία της διοργάνωσης, με τους 9 τίτλους που έχει κατακτήσει, αλλά και πέρα από αυτό, στους 79 αγώνες που έχει δώσει εκεί, έχει νικήσει τους 77(!) και ήδη έχει ξεπεράσει το ρεκόρ που κατείχε σε χωμάτινα γήπεδα των Grand Slam ο Γκιγιέρμο Βίλας, με 75 νίκες, μόνο που ο Αργεντινός τις είχε σημειώσει σε δύο διαφορετικά τουρνουά, την εποχή που είχε χωμάτινο γήπεδο και το αμερικανικό όπεν. Έτσι, στο Ρολάν Γκαρός έφτασε έως τις 58.

Από το 2005 που πρωτοεμφανίστηκε στο Ρολάν Γκαρός ο Ράφαελ Ναδάλ, οι μοναδικές δύο ήττες που έχει γνωρίσει ήταν το 2009, όταν έχασε στον 4ο γύρο από Ρόμπιν Σόντερλινγκ και πέρυσι στον 3ο γύρο, όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στον καρπό και προς όφελος του αντιπάλου του! Αυτό σημαίναι πως όποτε έφτασε στα ημιτελικά (αλλά και στα προημιτελικά) ο Ισπανός πρωταθλητής, στο τέλος κατέκτησε και το τρόπαιο. Άλλωστε διατηρεί το απόλύτο στους τελικούς του Ρολάν Γκαρός, με 9 νίκες στις 9 φορές που υπήρξε φιναλίστ.

Αντίθετα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Ντόμινικ Τιέμ επικράτησε με 3-0 σετ του Σέρβου τενίστα και προκρίθηκε στα ημιτελικά για δεύτερη σερί χρονιά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε