Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στο Ισραήλ το τζετ του Ρώσου μεγιστάνα – Η αντίδραση του υπουργού εξωτερικών της χώρας

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στο Ισραήλ το τζετ του Ρώσου μεγιστάνα – Η αντίδραση του υπουργού εξωτερικών της χώρας
Reuters

Αεροσκάφος το οποίο φέρεται να χρησιμοποιείται από τον Ρομάν Αμπράβομιτς, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ήταν σήμερα (14.03.2022) στο Τελ Αβίβ.

Πρόσωπο με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς βρέθηκε στο αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν” του Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας τοπικά δημοσιεύματα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο. Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή εάν ο Αμπράβομιτς, που έχει ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα, επέβαινε σε αυτό. Το αεροσκάφος αναμενόταν να αναχωρήσει από το Ισραήλ αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την πηγή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε, ωστόσο, ότι η χώρα δεν θα γίνει «ασφαλές λιμάνι» για τους Ρώσους ολιγάρνες, που υπόκεινται σε «παγώματα» των διεθνών περιουσιακών στοιχείων τους, λόγω της εισβολής της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι οι χρηματοπιστωτικές, τραπεζικές και αεροπορικές αρχές της χώρας συντονίζονται στο θέμα αυτό. «Το Ισραήλ δεν θα είναι μια διαδρομή για την παράκαμψη των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και άλλες χώρες της Δύσης», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, σε ανακοίνωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σλοβακία.

Η άφιξη του αεροσκάφους ήταν μια ένδειξη της λεπτής γραμμής στην οποία βρίσκεται το Ισραήλ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Θυμίζουμε ότι ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι μεταξύ των επτά ολιγαρχών που προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων της Βρετανίας την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να απομονωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την εισβολή του στην Ουκρανία. Ο Αμπράβομιτς έχει αρνηθεί ότι έχει στενές σχέσεις με τον Πούτιν.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών δήλωσε την Παρασκευή ότι η Βρετανία αναζητά ελικόπτερα και τζετ που ανήκουν σε ολιγάρχες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις