Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σαμπόνις: «Τα παράθυρα προσφέρουν επιλογές στις εθνικές ομάδες»

Σαμπόνις: «Τα παράθυρα προσφέρουν επιλογές στις εθνικές ομάδες»

Ο Ντομάντας Σαμπόνις δήλωσε υπέρ της διαδικασίας των παραθύρων, μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA.

Ο Λιθουανός ψηλός των Κινγκς εκτιμά πως με τα παράθυρα διευρύνεται η δεξαμενή παικτών κάθε αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Για τη σημασία των αγώνων που γίνονται για τα Παράθυρα:

“Πιστεύω ότι στους αγώνες των Παραθύρων όπως αυτούς που παίζουμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δίνεται η ευκαιρία να παίξουν παιδιά που έχουν μικρότερη διεθνή εμπειρία και ίσως λιγότερα λεπτά σε παρόμοιους αγώνες ή τουρνουά. Κι αυτό προσφέρει περισσότερες επιλογές τόσο στο προπονητικό επιτελείο όσο και στην ίδια την Εθνική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε νεαρά παιδιά, παίκτες που έχουν λιγότερη εμπειρία σε διεθνές επίπεδο να αποκτούν πείρα και να είναι έτοιμοι όταν καλούνται να είναι με την ομάδα στο γήπεδο».

Για τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις και τον Ίγκνας Μπραζντεΐκις:

“Έχουν κάνει και οι δύο σπουδαία πράγματα μέχρι στιγμής για την Εθνική ομάδα και ξέρω ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Αυτά τα παιδιά μα και πολλοί άλλοι, όταν τους δοθεί η ευκαιρία, θα τα πάνε καλά και θα έχουν θετική επιρροή στην Εθνική ομάδα. Μαθαίνουν γρήγορα και είναι έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις και τις ευθύνες που έρχονται στην Εθνική ομάδα».

Για τον γεγονός ότι η Εθνική ομάδα εκτός από ταλέντο και εμπειρία απαιτεί και καλή χημεία εντός και εκτός γηπέδου:

«Είμαστε όλοι μαζί για να φτιάξουμε ένα πολύ συμπαγές και ενωμένο γκρουπ, έχοντας κίνητρο να βοηθήσουμε κάθε παίκτη της ομάδας να βελτιώνεται και να είναι όλο και καλύτερος χρόνο με το χρόνο. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά έπρεπε να πάρουμε τη θέση μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Αυτή ήταν η μία και μοναδική επιλογή που είχαμε. Μια ομάδα όπως η Λιθουανία πρέπει να είναι παρούσα σε κάθε διοργάνωση και να ανταγωνίζεται τους καλύτερους. Συνεχώς. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε κάθε διοργάνωση και να παίζουμε κόντρα στους καλύτερους του κόσμου. Και τώρα ακόμα περισσότερο μάλιστα, καθώς βλέπουμε ότι το επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πολύ, πολύ υψηλό και υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να προκριθούν στα μεγάλα τουρνουά. Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε τη Λιθουανία ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Για την once in a lifetime εμπειρία στο Παγκόμιο κύπελλο της Ιαπωνίας, των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας:

“Θα είναι ένα φανταστικό τουρνουά, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Οι φίλαθλοι θα λατρέψουν να δουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και είμαι σίγουρος ότι αυτές οι τρεις χώρες ανυπομονούν πραγματικά για την έναρξη του τουρνουά. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο και το παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερο όσο προχωράμε στη διοργάνωση. Όλα τα συστατικά είναι εκεί, για να έχουμε ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά”.

Για την κοινή κατεύθυνση που πρέπει να έχουν όλοι στη Λιθουανία για να έρθουν επιτυχίες:

«Όλοι παλεύουμε για έναν. Όλοι θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους συμπατριώτες μας. Είναι τιμή, τεράστια πηγή υπερηφάνειας για τον καθένα μας να εκπροσωπούμε τη Λιθουανία. Κάθε παίκτης που καλείται να είναι μέλος της ομάδας, είτε παίζει πολύ, είτε λίγο, αισθάνεται το ίδιο και θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για τη φανέλα της Εθνικής ομάδας».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις