Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάντος: “Χτίσαμε ένα πολύ ισχυρό κτίριο με γερές βάσεις”

Σάντος: “Χτίσαμε ένα πολύ ισχυρό κτίριο με γερές βάσεις”

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για το «πολύ ισχυρό κτίριο» που χτίστηκε μέσα στην Εθνική ομάδα και επέτρεψε στην Πορτογαλία, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που η Πορτογαλία κατέκτησε στο Euro 2016 στην Γαλλία. «Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κτίριο, που κατασκευάστηκε με όλες τις βάσεις του. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στην RTP.

Ο Πορτογάλος, βρέθηκε στην ιστορική για τους Πορτογάλους, Καρναίδε, όπου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόβαλε ντοκιμαντέρ γιορτάζοντας, τον ένα χρόνο από την κατάκτηση του ευρωπαικού τίτλου, παρουσιάζοντας αφηγήσεις παικτών και προπονητή για τις ημέρες που έζησαν στη Γαλλία.

«Δημιουργήσαμε μια πολύ ισχυρή οικογένεια κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όπως είπε και ο Κουαρέσμα, ήταν σαν το χτίσιμο ενός σπιτιού τόσο ισχυρού, που δεν θα κλονιστεί από τον άνεμο. Το παιχνίδι με την Ουγγαρία, όπου η Πορτογαλία κατάφερε την πρόκριση στους «οκτώ», ήταν αποφασιστική στιγμή για την πορεία μας στο τουρνουά. Οι παίκτες πίστευαν ότι μπορούν να κερδίσουν», τόνισε ο Σάντος. «Όποιος βλέπει αυτές τις εικόνες από το ντοκιμαντέρ δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος, δεν υπάρχουν εικόνες που δεν θυμόμαστε. Σήμερα όμως τα αισθανόμαστε όλα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο», πρόσθεσε, τονίζοντας την «φανταστική υποστήριξη που οι Πορτογάλοι φίλαθλοι έδειξαν στην Εθνική ομάδα», κάτι που αποτέλεσε το «μεγάλο πλεονέκτημα των παικτών» σε όλη τη διαδρομή.
«Έκαναν μια τέλεια δουλειά με ό,τι είχαν και δεν είχαν. Ήταν πολύ έντονα, πολύ σκληρά, αυτά περάσαμε εκεί. Ήταν ένα προνόμιο για εμένα να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Συγχαρητήρια σε όλους», είπε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε