weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Σάντος:Έχω πρόταση από την ΕΠΟ αλλά δεν έχω αποφασίσει

Σάντος:Έχω πρόταση από την ΕΠΟ αλλά δεν έχω αποφασίσει

Με Καρνέζη, Χριστοδουλόπουλο και Φορτούνη η αποστολή της Εθνικής

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κατά την ανακοίνωση της αποστολής ενόψει του φιλικού με το Βέλγιο, αναφέρθηκε στο μέλλον του στην Εθνική ομάδα.

Ο Σάντος μίλησε…

Για το φιλικό της Εθνικής με το Βέλγιο 

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το Euro. Είναι στο επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Είναι μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες, που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κάνουμε τις προπονήσεις μας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα με την Πολωνία». 

Για την αποστολή της «γαλανόλευκης» 

«Σε ό,τι αφορά την αποστολή, από αυτούς τους 21 παίκτες θα είναι αρκετοί και στο Euro. Για αυτό το φιλικό θεώρησα πως αυτοί είναι οι πιο έτοιμοι παίκτες. Πολλοί παίκτες δεν επιλέχθηκαν, για διαφορετικούς λόγους. Όταν θα πάμε στην Αυστρία, θα πάρω μαζί μου παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν στην τακτική». 

Για τα κριτήρια που επέλεξε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές 

«Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για την 23άδα. Από εκεί και πέρα μετά έρχεται η ποιότητα. Είναι δυο σημαντικοί τομείς, αν είχαμε τον Μέσι κι ας μην ήξερε από τακτική, θα βοηθούσε. Από τη στιγμή που δεν τον έχουμε όμως, η τακτική παιδία είναι το πιο σημαντικό. Στη συνέχεια, έχει σημασία το ομαδικό πνεύμα. Ποδοσφαιριστές που να μπορούν να φτιάξουν ένα δυνατό σύνολο εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Αν δημιουργήσεις ένα ισχυρό σύνολο, αν είναι συμπαγές είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα είναι το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει ο κάθε παίκτες, πόσο θέλει να ματώσει τη φανέλα στις προπονήσεις και τους αγώνες 

Επίσης, παίζει ρόλο το αν έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Κάποιος που δεν έχει παίξει, μπορεί να έχει άγχος, φόβο, να νομίζει πως τα πράγματα είναι εύκολα. Ένα ακόμα κριτήριο, είναι να είναι κάποιος πολυθεσίτης. Να μπορούν να παίξουν κάποιοι σε διαφορετικές θέσεις από τη φυσική τους. Σε μια 23άδα αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή. Όταν θα γίνει η τελική επιλογή θα ξέρετε από τώρα τα κριτήρια για τις επιλογές που έκανα». 

Για την κλήση του Ορέστη Καρνέζη στην Εθνική 

«Τον κάλεσα, επειδή αυτή τη στιγμή είναι βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κι έχει καλή απόδοση». 

Για το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα 

«Πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως έχω εξαιρετική σχέση με όλους όσους συνεργάζονται μαζί μου όπως είναι ο πρόεδρος, ο κ. Φύσσας κι ο κ. Τσαπίδης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό, έχω μια πρόταση εκ μέρους της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί η απόφαση που θα ληφθεί, όμως ακόμα την επεξεργάζομαι. Έχει να κάνει με το τι θέλω εγώ για το δικό μου το μέλλον, τι θέλω να κάνω από εκεί και πέρα. Η πρόταση υπάρχει, πρέπει να τη βάλω κάτω και να δω τα αρνητικά και τα θετικά, για να δω τι αποφασίσω και νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό». 

Για το αν θα αποφασίσει πριν από το καλοκαίρι 

«Είναι μια απόφαση που κάποια στιγμή θα ληφθεί. Δεν βλέπω ποιο είναι το κεντρικό ζήτημα σε αυτό. Αυτή η ερώτηση έχει τελειώσει πιο πριν. Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είναι θέμα αν θέλω εγώ να είμαι εγώ ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είμαι σίγουρα της Ελλάδας. Αν θέλω να είμαι προπονητής, δεν ξέρω. Αλλά πιο κατανοητό δεν μπορώ να το κάνω. Δεν αξίζει να το κάνουμε αυτό το θέμα τόσο μεγάλο. 

Για το αν θέλει να επιστρέψει στον πάγκο κάποιου συλλόγου 

«Πριν από δύο χρόνια ήθελα να αποφύγω την καθημερινή τριβή. Ωστόσο, αυτή η καθημερινή τριβή δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει. Πάνω από όλα, όμως, γουστάρω να προπονώ. Για αυτό και λέω σε όσους με έχουν στηρίξει, από την Ομοσπονδία, ο κόσμος. Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας».

#TAGS MM