Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαράποβα, η επιστροφή! Μειώθηκε η ποινή της

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρία Σαράποβα επιστρέφει στα court τον Απρίλιο του 2017! Η ποινή αποκλεισμού της Ρωσίδας τενίστριας για χρήση απαγορευμένης ουσίας στο περσινό Australian Open μειώθηκε από τα 2 χρόνια στους 15 μήνες.

Αυτό σημαίνει πως σε λίγους μήνες, η 29χρονη αθλήτρια επιστρέφει στη δράση και θα μπορέσει να συμμετάσχει του χρόνου στο Ρολάντ Γκαρός.

“Μετά από μία από τις δυσκολότερες μέρες της καριέρας μου τον περασμένο Μάρτιο όταν έμαθα την τιμωρία μου, πέρασα σε μία από τις πιο ευτυχισμένες, αφού έμαθα ότι επιστρέφω στο τένις τον Απρίλιο”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Νιώθω ότι με τόσους τρόπους μου πήραν κάτι που αγαπούσα και αισθάνομαι ωραία που το πήρα ξανά πίσω. Το τένις είναι το πάθος μου και μου έχει λείψει. Μετράω τις μέρες για να γυρίσω στο court. Έχω μάθει από αυτό και ελπίζω να έχει μάθει και η ITF.

To CAS συμπέρανε ότι “το Πάνελ δεν συμφωνεί με πολλά από τα συμπεράσματα του δικαστηρίου της ITF. Πήρα από την αρχή την ευθύνη για το ότι δεν γνώριζα ότι το συμπλήρωμα που έπαιρνα επί δέκα χρόνια είχε απαγορευτεί. Αλλά έμαθα και πόσο καλύτερα άλλες ομοσπονδίες ενημέρωναν τους αθλητές για την αλλαγή του κανονισμού, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, όπου το Mildronate αγοράζεται ευρέως από εκατομμύρια ανθρώπων. Τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ελπίζω η ITF και άλλες σχετικές αντι-ντόπινγκ αρχές να μελετήσουν τι έκαναν οι άλλες ομοσπονδίες, ώστε να μην περάσει άλλος τενίστας αυτό που πέρασα εγώ”.

Η Σαράποβα προσέφυγε στο CAS (Ανώτατο Δικαστήριο), το οποίο της μείωσε την ποινή κατά 9 μήνες. Θυμίζουμε πως η Ρωσίδα τενίστρια είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό για χρήση Meldonium, μετά τον ημιτελικό με τη Σερένα Γουίλιαμς τον Ιανουάριο του 2016.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε