Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Σαρωτική” η Πορτογαλία – “Σφαλιάρα” για Γαλλία – Άνετη η Ιταλία (videos)

“Σαρωτική” η Πορτογαλία – “Σφαλιάρα” για Γαλλία – Άνετη η Ιταλία (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Οι εθνικές ομάδες της… ποδοσφαιρική Ευρώπη έδωσαν αγώνες προετοιμασίας, ενόψει του φινάλε του Nations League. Ξεχώρισε η νίκη της Φινλανδίας στην έδρα της Γαλλίας (2-0), η επτάρα της Πορτογαλίας επί της Ανδόρας, αλλά και το 4-0 της Ιταλίας με την Εσθονία. Στο 1-1 έμεινε το “λαμπερό” Ολλανδία – Ισπανία.

Η Πορτογαλία ήταν καταιγιστική κόντρα στην αδύναμη Ανδόρα, «σκορπίζοντας» την με 7-0, Ανδόρας σε φιλικό ματς που διεξήχθη στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Εθνική Πορτογαλίας, μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό, συνοδεύτηκε με γκολ. O «CR7» πέρασε στο ματς με την έναρξη της επανάληψης κι από δική του ασίστ στο 56΄ ο Σάντσες ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ πέντε λεπτά πριν το 90΄ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυ, υπογράφοντας την εμφατική νίκη της Πορτογαλίας και φτάνοντας τα 102 γκολ με το εθνόσημο.

Ο Φερνάντο Σάντος απέδειξε κι εμπράκτως τα λόγια που είχε πει παραμονές του φιλικού όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό με τον Ρούμπεν Σεμέδο και τη συμμετοχή του σε κορονο-πάρτι, χρησιμοποιώντας από την αρχή τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού.

«Φιλική” σφαλιάρα δέχθηκε η Γαλλία μέσα στην έδρα της από την Φινλανδία (2-0). Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ αν και είχε την κατοχή, δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες και με δύο γκολ σε τρία λεπτά από τους Σκανδιναβούς, γνώρισε την ήττα.

Οι Φινλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 29′ με τον, Μάρκους Φορς και τρία λεπτά αργότερα ο Όνι Βαλακάρι διαμόπρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Χωρίς τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της, λόγω του ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό, η Ιταλία επικράτησε άνετα με 4-0 της Εσθονίας στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας, με τον μέσο της Φράιμπουργκ Βιτσέντσο Γκρίφο να πετυχαίνει δύο γκολ.

Μια… χαλαρή ισοπαλία έφεραν Ολλανδία και Ισπανία στο Άμστερνταμ (1-1). Οι δύο ομάδες βρήκαν από ένα  γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Το σκορ για τους Ίβηρες άνοιξε στο 18’ ο Σέρχι Κανάλες, ενώ οι «οράνιε» έφεραν το ματς στα ίσα στο 48’, με τον Φαν ντε Μπεκ.

Ο Σέρχιο Ράμος, όμως, έγραψε ιστορία σε αυτό το ματς. Πέρασε αλλαγή στο 85’ και με τη συμμετοχή αυτή έφτασε τις 176 με την «ρόχα» κι έπιασε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, στην κορυφή του πίνακα με τους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Το σχετικό ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ο Αιγύπτιος, Αχμέντ Χασάν με 184 διεθνείς αναμετρήσεις, ενώ ακολουθούν, ο Αχμέντ Μουμπάρακ από το Ομάν (179), οι Μοχάμεντ Αλ Ντεαβεά (Σαουδική Αραβία) και Μπαντέρ Αλ Μουταουά (Κουβέϊτ) με 178, ο Μεξικανός, Κλαούντιο Σουάρες (177).

Με δυο γκολ του Μισί Μπατσουαγί, το Βέλγιο έφτασε στην ανατροπή επί της Ελβετίας (2-1),

Περισσότερα σε λίγο…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις