Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λειψία 0-4, Ρεάλ Μαδρίτης – Σέλτικ 5-1 για το Champions League

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λειψία 0-4, Ρεάλ Μαδρίτης – Σέλτικ 5-1 για το Champions League
Reuters

Η Λειψία έκανε πάρτι κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, συντρίβοντας τους Ουκρανούς με 4-0 στην Πολωνία και έγινε η 15η ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο για τους 16 του Champions League. Καταιγιστική και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία υπερκέρασε τη Σέλτικ με το βαρύ 5-1, κλειδώνοντας με τη σειρά την πρωτιά στον 6ο όμιλο.

Η Λειψία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σαχτάρ, δίνοντας μάλιστα και διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της στους 16 του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ενκουκού να σκοράρει από κοντά και να πανηγυρίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, φουσκώνοντας ένα μπαλόνι.

Λίγο αργότερα η Λειψία είχε την ατυχία να βλέπει τον Βέρνερ να αποχωρεί λόγω τραυματισμού, κάτι που τελικά δεν πτόησε την ομάδα του Ρόζε η οποία βρήκε δεύτερο τέρμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Άντρε Σίλβα, ενώ ο Σομποσλάι, σφράγισε την πρόκριση στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Ντάνι Όλμο ο οποίος σκόραρε λίγα λεπτά αφού πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 που έστειλε τη Λειψία στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τη Σαχτάρ στο Europa League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα κόντρα στη Σέλτικ, συντρίβοντας την ομάδα του Πουστέκογλου με 5-0.

Οι Μόντριτς και Βινίσιους έδωσαν προβάδισμα στους ”μερένχες” από την άσπρη βούλα, με τη Σέλτικ να έχει την ευκαιρία να μειώσει από το ίδιο σημείο αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε το πέναλτι του Φουρουχάσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρωταθλήτρια Ευρώπης συνέχισε να έχει υψηλό ρυθμό, με τον Ασένσιο να κάνει το 3-0, ενώ ΒινίσΙους και Βαλβέρδε πρόσθεσαν και αυτοί με τη σειρά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Το μόνο που κατάφερε η Σέλτικ, η οποία έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν να μειώσει σε 5-1 μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ζότα.

Τα αποτελέσματα
Ρεάλ Μαδρίτης-Σέλτικ 5-1
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Λειψία 0-4
Η βαθμολογία
1.Ρεάλ Μαδρίτης 13 (15-6)
2.Λειψία 12 (13-9)
3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10)
4.Σέλτικ 2 (4-15)

 

Περισσότερα σε λίγο…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις