Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεζέρ Οζτούρκ: Ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 32 ετών

Σεζέρ Οζτούρκ: Ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 32 ετών

Ο Σεζέρ Οζτούρκ κατάφερε να προκαλέσει “σοκ” στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας το περασμένο έτος, σκοτώνοντας εν ψυχρώ ένα πολίτη και τραυμάτισε άλλους τέσσερις.

Ο Σεζέρ Οζτούρκ πυροβόλησε και σκότωσε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου τον Χαλίλ Ιμπραχίμ μετά από διαφωνία που είχαν για την προτεραιότητα σε κεντρικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμπραχίμ, πατέρας δυο παιδιών, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες, ενώ ο πατέρας του, ο αδελφός του και δυο φίλοι του νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής διέφυγε και συνελήφθη αργότερα από την αστυνομία.

Στην κατάθεση του στο δικαστήριο, ο πρώην άσος των Φενερμπαχτσέ και Μπάγερ Λεβερκούζεν περιέγραψε την εκδοχή του, τονίζοντας πως κάποιος κόλλησε το πρόσωπο του στο παράθυρο που βρισκόταν η σύζυγος του, πως χτυπήθηκε όταν βγήκε από το όχημα του και πως πυροβόλησε στον αέρα.

«Κατάλαβα τις προσβολές του και ότι ήταν μεθυσμένοι. Βγήκα από το αυτοκίνητο όταν κατάλαβα ότι ένας από αυτούς άνοιξε την πίσω πόρτα. Μόλις βγήκα, κάποιος με γρονθοκόπησε, άρχισαν να με χτυπούν, κάποιος μου πέταξε μια καρέκλα. Υπήρχαν 15 με 20 μεθυσμένοι άνθρωποι μπροστά μας και παλεύαμε μαζί με τις συζύγους μας, εναντίον τους».

Ο Οζτούρκ ανέφερε πως πυροβόλησε αρκετές στον αέρα -μαζί με ένα φίλο του- και πως μια σφαίρα βρήκε τον Χαλίλ Ιμπραΐμ. Απ’ τη μεριά του, ο φίλος του, Ομέρ Γκεντς (βρισκόταν στο σημείο, οδηγώντας το δικό του αμάξι και παραδόθηκε στις Αρχές), δήλωσε ότι μια μεγάλη ομάδα τους επιτέθηκε, προσθέτοντας ότι νόμιζε πως θα τον σκοτώσουν.

Απ’ τη μεριά της, η σύντροφος του 25χρονου θύματος, Ντιλέκ Οζντεμίρ, δήλωσε ότι δεν είδε τι συνέβη ακριβώς και τόνισε: “Το παιδί μου κλαίει κάθε βράδυ για τον πατέρα του. Θα πρέπει να λάβει τη βαρύτερη τιμωρία.”

Και οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν -μέσω των δικηγόρων του- να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους και αποφάσισε να τους κρατήσει υπό κράτηση.

Ο Οζτούρκ κατηγορείται για «σκόπιμη δολοφονία υπό άδικη πρόκληση», «εσκεμμένο τραυματισμό με όπλο υπό άδικη πρόκληση», «καταστροφή περιουσίας υπό άδικη πρόκληση», «επανειλημμένη απειλή με όπλο» και «κατοχή όπλου χωρίς άδεια».

Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή φυλάκιση 32 ετών και εννέα μηνών και στον Γκεντς σε 28 χρόνια και ένα μήνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις