Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφιόντεκ – Ζαμπέρ 2-0: H Πολωνή κατέκτησε το US Open

Σφιόντεκ – Ζαμπέρ 2-0: H Πολωνή κατέκτησε το US Open
Reuters

Η Ίγκα Σφιόντεκ είναι η νέα κάτοχος του US Open. Η 21χρονη Πολωνή επιβλήθηκε της Ονς Ζαμπέρ με 2-0 στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε τον 3ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της!

Η Ίγκα Σφιόντεκ δικαιολόγησε τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 1), νίκησε με 6-2, 7-6(5) την Ονς Ζαμπέρ (Νο 5) και έκανε δικό της το 2ο Major τρόπαιό της για φέτος (κατέκτησε το Roland Garros).

Η 21χρονη Σφιόντεκ έγινε η πρώτη Πολωνή στην ιστορία, που κατακτά το τρόπαιο στο Grand Slam της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, «σήκωσε» τον 10ο WTA τίτλο της καριέρας της, κάνοντας ταυτόχρονα το 3/3 σε τελικούς Grand Slam διοργανώσεων.

Ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη σε τελικό για την 21χρονη, δύο φορές νικήτρια του French Open, στην μόλις η 4η συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Open.

Αμφότερες οι φιναλίστ παρουσίασαν τένις πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά η Σφιόντεκ, με 5/12 break points και 40/72 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της, έκαμψε την αντίσταση της Τυνήσιας, νο5 στον κόσμο, η οποία ηττήθηκε στον τελικό για 2η συνεχόμενη φορά σε Grand Slam θεσμό φέτος, μετά την απώλεια του Wimbledon 2022, από την Έλενα Ριμπάκινα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις