Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σιόβας: “Δεν κάνω υποδείξεις και παρεμβάσεις για το ποιος πρέπει να είναι στην Εθνική”

Σιόβας: “Δεν κάνω υποδείξεις και παρεμβάσεις για το ποιος πρέπει να είναι στην Εθνική”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Δημήτρης Σιόβας προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, μέσω ανάρτησης στα socail media, μετά από όσα είπε χθες το βράδυ (6/9), μετά τη νίκη της Εθνικής επί του Κοσόβου, για την αναγκαιότητα να επιστρέψουν έμπειροι παίκτες, όπως ο Μανωλάς στην ομάδα, και να καθοδηγήσουν τους νεότερους.

Την άποψη πως οι πιο έμπειροι παίκτες πρέπει να λειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτούργησαν οι παλαιότεροι, όταν υποδέχτηκαν τον ίδιο και άλλους στην Εθνική το 2014, εξέφρασε ο Δημήτρης Σιόβας, σκόρερ του δεύτερου γκολ στη νίκη της “γαλανόλευκης” επί του Κοσόβου την Κυριακή (6/9). Ο 32χρονος στόπερ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επιστροφής παικτών όπως ο Μανωλάς, προκαλώντας έτσι αντιδράσεις αναφορικά με το αν κάνει υποδείξεις στον προπονητή Τζον Φαν΄τ Σιπ, που έχει -δεδομένα- “συμμαζέψει” την ομάδα.

“Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, έμεινε ένας κορμός με αυτόν τον προπονητή. Χρειαζόμαστε κι άλλους έμπειρους, όπως εγώ βοηθάω τους μικρούς έτσι και άλλοι έμπειροι, να γυρίσουν και άλλοι να βοηθήσουν στο μέλλον τα νεαρά παιδιά. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι. Κι αυτοί άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία, μην νομίζετε ότι δεν είναι εδώ γιατί δεν τους θέλει ο προπονητής. Να έρθουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά κι εγώ αυτό κάνω, παίζω δεν παίζω. Κι εγώ όταν ήρθα στην Εθνική πιτσιρικάς το 2014 στην Βραζιλία, με είχαν αγκαλιάσει οι έμπειροι. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα. Οι άλλοι έμπειροι παίκτες θα δώσουν και μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, η Ομοσπονδία ξέρει. Ο Μανωλάς είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ο Σβάρνας έπαιξε καλά, κι εγώ με τον Σβάρνα δεν είχαμε και την καλύτερη χημεία. Όταν έχεις έναν καλό παίκτη είναι καλύτερο. Και ο Σβάρνας που έχει μέλλον αν έχει δίπλα του τον Μανωλά θα είναι καλύτερα για τον ίδιο”, δήλωσε χθες ο Δημήτρης Σιόβας, αλλά σήμερα έκανε διευκρινιστική δήλωση, ξεκαθαρίζοντας, με ανάρτησή του στα social media, αναφέροντας χαρακτηριστικά.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προσπάθησα να κάνω παρέμβαση στο έργο του προπονητή, ούτε υποδείξεις για το ποιος πρέπει και ποιος δεν πρέπει να είναι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας. Εξέφρασα μόνο την ΑΠΟΨΗ μου, αναφορικά με το “πάντρεμα” νέων και έμπειρων παικτών που έχουν παραστάσεις από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και τις μεγάλες διοργανώσεις. Στόχος όλων μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναφέρουμε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην ελίτ της Ευρώπης”.

Δεν παρέλειψε μάλιστα λίγο αργότερα, με νέα ανάρτηση, να πλέξει το εγκώμιο του Στράτου Σβάρνα, γράφοντας χαρακτηριστικά “Μην ακούς κανέναν, προχώρα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις