Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σκέψεις για παρουσία φιλάθλων σε Serie A και τελικό Κυπέλλου Αγγλίας

Σκέψεις για παρουσία φιλάθλων σε Serie A και τελικό Κυπέλλου Αγγλίας
ΦΩΤΟ Intime

Η σταδιακή υποχώρηση του κορονοϊού στην Ευρώπη φαίνεται πως έβαλε… ιδέες σε Ιταλούς και Άγγλους για διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων με παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, με τη Γιουβέντους να καταθέτει μάλιστα επίσημη πρόταση στην ιταλική ομοσπονδία, ενώ οι ιθύνοντες του Γουέμπλεϊ ονειρεύονται τελικό Κυπέλλου με κόσμο.

Η πρόταση της Γιουβέντους -μέσω του ιδιοκτήτη της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, καθώς και ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “Mirror” ανατρέπουν τα δεδομένα όσον αφορά το πως θα παίζεται ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, κατέθεσε πρόταση στην ιταλική ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, προτείνοντας με την επανέναρξη της Serie A να επιστρέψουν στα γήπεδα και οι φίλαθλοι, κάνοντας λόγο για ένα ποσοστό 10-25% αναλογικά με τη χωρητικότητα κάθε γηπέδου.

Η ομοσπονδία αναμένεται να εξετάσει την πρόταση, αλλά ακόμα και να πραγματωθεί, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τα τέλη Ιουλίου, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα.

Όσον αφορά την Αγγλία, σχετικό δημοσίευμα της “Mirror” κάνει λόγο για “πρεμιέρα” των φιλάθλων στις εξέδρες την 1η Αυγούστου, οπότε και είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ.΄

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας και του σταδίου, εξετάζουν το ενδεχόμενο παρουσίας 10.000 φιλάθλων -από τους 90.000 που μπορεί να φιλοξενήσει το στάδιο- καθώς θεωρείται ότι μπορούν να τηρηθούν επαρκώς τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας από τον κορονοϊό.

“Ήδη ξέρουμε ότι είναι αδύνατο να ανοίξουν τα γήπεδα και να γεμίσουν. Αλλά γίνονται συζητήσεις για μία σταδιακή επιστροφή θεατών όταν το επιτρέψει η Κυβέρνηση. Θα είναι ένας μικρός, διαχειρίσιμος αριθμός. Αρχικά το Γουέμπλεϊ θα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους υπεύθυνους του Γουέμπλεϊ μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις