Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκέψεις της UEFA για διακοπή και πρόωρες στέψεις στα πρωταθλήματα!

Σκέψεις της UEFA για διακοπή και πρόωρες στέψεις στα πρωταθλήματα!
ΦΩΤΟ Reuters

Το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων και της απονομής των τίτλων στις ομάδες που προηγούνται στη βαθμολογία τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται πως σκέφτεται η UEFA, καθώς υπάρχει προηγούμενο δεδικασμένο. Σκέψεις για Final 4 σε Cahmpions League και Europa League. Τι θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (17/3) με τις 55 ομοσπονδίες.

Στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (17/3) μεταξύ της UEFA και των 55 επί μέρους ομοσπονδιών θα κριθεί το μέλλον της φετινής σεζόν στα εγχώρια πρωταθλήματα και Κύπελλα, συμπεριλαμβανομένου και του Euro 2020, όπως και το σύστημα διεξαγωγής με το οποίο θα συνεχιστούν το Champions League και το Europa League, όπου εξετάζεται η λύση του Final 4 σε Κωνσταντινούπολη και Γκντανσκ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής AS η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να απονεμηθεί ο τίτλος τυ πρωταθλητή στην ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας σε κάθε χώρα σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν λόγω κορονοϊού.

Όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται αυτό το σενάριο, είναι αφενός πιθανό, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο άλλων αναβολών πέρα από τις τρέχουσες, ενώ υπάρχει ήδη δεδικασμένο για μια τέτοια απόφαση. Το 1999 υπό την προεδρία του Λέναρτ Γιόχανσον, η UEFA απένειμε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Σερβία στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία οδηγούσε την κούρσα της βαθμολογίας δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος όταν και διακόπηκε η διοργάνωση λόγω του πολέμου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα εξεταστεί το ίδιο να συμβεί και στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ οι αντίστοιχες του υποβιβασμού θα αφεθούν στην κρίση της κάθε ομοσπονδίας, με τις φωνές σε πολλές χώρες ωστόσο, που ζητούν να διαγραφεί η σεζόν και να μην υπάρχουν ούτε υποβιβασμοί, να έχουν πληθύνει. Άγνωστο επίσης παραμένει τι λύση θα βρεθεί για την ολοκλήρωση στα Κύπελλα και τα Λιγκ Καπ. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις