Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκηνικό πολέμου στο Απόλλωνας Λεμεσού – ΑΕΛ: Έριξαν μολότοφ σε αστυνομικό

Σκηνικό πολέμου στο Απόλλωνας Λεμεσού – ΑΕΛ: Έριξαν μολότοφ σε αστυνομικό

Το ντέρμπι του Απόλλωνα Λεμεσού με την ΑΕΛ για την 13η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος δεν έγινε ποτέ κι αυτό γιατί οι οπαδοί των δύο ομάδων φρόντισαν να μετατρέψουν το Τσίρειο σε πεδίο μάχης.

Με απόφαση της αστυνομίας το ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ αναβλήθηκε, καθώς υπήρχαν φόβοι για εκτεταμένα επεισόδια.

Οι αρχές και ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου ενημέρωσαν το διαιτητή και τους εκπρόσωπους των δύο ομάδων, ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των παικτών κι έτσι αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα.

Τα πράγματα στη Λεμεσό δεν πηγαίνουν καθόλου καλά από το μεσημέρι της Κυριακής (4/12). Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δέχθηκαν επίθεση με πέτρες κατά την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στα αποδυτήρια μετά το ζέσταμα.

Στις εξέδρες υπήρχαν σπασμένα καθίσματα και βρέθηκαν «πιστόλια» φωτοβολίδων, κάτι που θεωρήθηκε ως προμήνυμα δυσάρεστων εξελίξεων.

Μετά την αναβολή του αγώνα, η ένταση μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου, με την αστυνομία να απαντάει στους οπαδούς με δακρυγόνα.

Επίσης άναψε φωτιά στην ανατολική κερκίδα και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Ο υπεύθυνος Τύπου της αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στον Πολίτη 107.6 και 97.6 και αναφέρθηκε στα χθεσινά (4/12) επεισόδια, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μια μολότοφ κατέληξε στο στήθος αστυνομικού ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ενώ τέσσερα οχήματα και τρία υποστατικά έξω από το γήπεδο υπέστησαν ζημιές.

«Οπαδοί της ΑΕΛ», είπε, «έσπασαν την κερκίδα και συγκέντρωσαν κομμάτια από μπετόν και σίδερα για να ρίξουν εντός του αγωνιστικού χώρου».

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν υπήρξαν συλλήψεις, ο κ. Ανδρέου απάντησε πως δεν κατέστη εφικτό να γίνει ταυτοποίηση ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Ανέφερε, επίσης, ότι έγινε χρήση του αντιοχλαγωγικού οχήματος για αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων.

«Η αστυνομία στα θέματα καταστολής είναι μόνης της», ανέφερε ο κ. Ανδρέου και ζήτησε τη βοήθεια των αθλητικών σωματείων και όλων των φορέων για εντοπισμό των δραστών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις