Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός: Η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην Ευρώπη

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός: Η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην Ευρώπη

Ύστερα από πέντε χρόνια, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη και αντιμετωπίζει τη Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League (20:00, Cosmote Sport 2, LIVE από το newsit.gr).

Ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να συνδυάσει την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια με ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τσεχία, το οποίο θα του επιτρέψει να διεκδικήσει με αξιώσεις στη Λεωφόρο την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League.

Τα προβλήματα δεν λείπουν, πάντως, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλος τέθηκαν νοκ-άουτ για το πρώτο παιχνίδι, με τον Σπόραρ να δηλώνεται στη λίστα και να μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά για να βοηθήσει την ομάδα του. Εκτός είναι και ο Βέρμπιτς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Πράγα συνόδευσε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος θα στηρίξει από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός  θα έχει για σύμμαχό την παράδοση που έχει χτίσει απέναντι σε Τσέχους. Επτά φορές έχει αντιμετωπίσει ομάδες από την εν λόγω χώρα ή την Τσεχοσλοβακία, μετρώντας 4/5 προκρίσεις, αλλά και 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες!

Όσον αφορά τη Σλάβια Πράγας, αμφίβολος είναι ο Γίρα Σορ. Ο 22χρονος επιθετικός κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το παιχνίδι, την ώρα που εκτός είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Χρομάντα, αλλά και οι τραυματίες Χοβόρκα, Μπόριλ.

Την αποψινή αναμέτρηση στην Πράγα θα διευθύνει ο Ρούντι Μπουκέ. Μαζί με τον Γάλλο ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του Ορελιέ Ντουέ και Γκιγιάμ Ντεμπάρ, ενώ τέταρτος είναι ο επίσης Γάλλος, Μπαστιάν Ντεμπεσί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις