Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σοκ στο 85′ για Ρεάλ! Η Ατλέτικο έκανε “δώρο” στην Μπαρτσελόνα

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Για 4η συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να την “πληγώσει” στο Μπερναμπέου! Η Ατλέτικο έφυγε με το 1-1 από την έδρα της Ρεάλ, με γκολ του Γκριεζμάν στο 85′ και πλέον ο τίτλος στην La Liga θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό στο ερχόμενο clasico των “μερένγγες” με την Μπαρτσελόνα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του μαδριλένικου ντέρμπι

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να κάνει “ζημιά” στην Ρεάλ. Οι “μερένγγες” ήρθαν 1-1- με τους “ροχιμπλάνκος” στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και στην περίπτωση που το βράδυ η Μπαρτσελόνα νικήσει στο δικό της ματς, τότε θα συγκατοικήσουν στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ισπανία.

Πλέον, η ομάδα του Ζιντάν -που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Καταλανούς- θα περιμένει το clasico με την Μπαρτσελόνα, εκεί όπου κατά μεγάλο ποσοστό θα κριθεί η φετινή… κούπα στην La Liga. Όσον αφορά την ομάδα του Σιμεόνε, που τα τελευταία τρία χρόνια έφευγε νικήτρια από το Μπερναμπέου, ανέβασε τη διαφορά της από την 4η Σεβίλλη στους 4 βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αναλάβουν από τα πρώτα λεπτά τα… ηνία της αναμέτρησης, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο, αφού οι “ροχιμπλάνκος” είχαν καλή μεσοαμυντική λειτουργία, ενώ είδαν και την κεφαλιά του Σαούλ (3′) να περνάει μόλις άουτ. Από το 10λεπτο και μετά οι παίκτες του Ζιντάν ανέβασαν… στροφές και “άγγιξαν” το γκολ στο 15′, με τον Όμπλακ να διώχνει το ισχυρό σουτ του Ρονάλντο.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να είναι νευρικές στις κινήσεις τους και να κάνουν αρκετά λάθη. Οι “ροχιμπλάνκος” κατάφεραν να “παγώσουν” το ρυθμό και να.. πατήσουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου, αλλά οι “μερένγγες” από το 25′ και μετά πίεσαν και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 28′ Ρονάλντο και Μπενζεμά συνδιάστηκαν, ο Γάλλος έπιασε το σουτ από τα όρια τη μεγάλης περιοχής, αλλά ο Όμπλακ έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο είδε τον Σάβιτς να “σώζει” την ομάδα του, διώχνοντας με κεφαλιά πάνω στη γραμμή το σουτ του Πορτογάλου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Νάβας να διώχνει σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Γκριεζμάν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ρεάλ να έχει το πόδι στο.. γκάζι και τον Όμπλακ να λέει “όχι” σε τετ-α-τετ με τον Μπενζεμά (48′), με το 1-0 να έρχεται στο 52′, με την απίθανη κεφαλιά του Πέπε να νικάει τον Σλοβάκο πορτιέρε (ο Πορτογάλος έγινε λίγο αργότερα αλλαγή, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Κρόος). Στο 60′ παραλίγο να έρθει η “απάντηση” της Ατλέτικο, αλλά ο Τόρες δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Νάβας.

Οι “ροχιμπλάνκο” άσκησαν πίεση στα καρέ του Νάβας και οι παίκτες του Ζιντάν διαχειρίστηκαν πολύ καλά την πρωτοπορία τους, μέχρι το 85′. Οι γηπεδούχοι είχαν κενό στην άμυνα τους, ο Κορέα το εκμεταλεύτηκε και με κάθετη πάσα βρήκε τον Γκριεζμάν, που νίκησε τον Νάβας για το τελικό 1-1. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε