Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σοκαριστική εξομολόγηση από κορυφαίο τενίστα – “Έψαχνα στο Google τρόπους να αυτοκτονήσω”

Σοκαριστική εξομολόγηση από κορυφαίο τενίστα – “Έψαχνα στο Google τρόπους να αυτοκτονήσω”

Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ, γνωστός και ως ο πρώτος άνθρωπος που νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός, εξομολογήθηκε σε Μέσο της πατρίδας του ότι για χρόνια ζούσε μέσα σε βαθιά κατάθλιψη θέλοντας να δώσει τέλος στη ζωή του. 

Ο Σουηδός τενίστας, Ρόμπιν Σόντερλινγκ, που έφτασε μέχρι το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης στην καριέρα του και το 2009 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ σε χωμάτινη επιφάνεια, στο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός, προχώρησε σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για τα χρόνια της καριέρας του – που έληξε το 2011, αφού διαγνώστηκε με βαριά μορφή μονοπυρήνωσης- που έζησε μέσα σε βαριά κατάθλιψη, ψάχνοντας τρόπους να αυτοκτονήσει στο… διαδίκτυο.

“Είχα ένα μόνιμο άγχος, με έτρωγε μέσα μου. Καθόμουν στο διαμέρισμα και χάζευα ανέκφραστος, ο μικρότερος θόρυβος μού προκαλούσε πανικό. Έπεφτε ένα χαρτί στο χαλί και τρόμαζα τόσο πολύ που έπεφτα στο πάτωμα. Χτυπούσε το τηλέφωνο και έτρεμα από τον φόβο” παραδέχτηκε μιλώντας σε σουηδικό ραδιόφωνο και προσέθεσε αναφορικά με την πίεση που ένιωθε “Μπορούσα να χάσω μόνο από τρεις παίκτες. Τους υπόλοιπους έπρεπε να τους νικήσω, αλλιώς ένιωθα άσχημα, ένιωθα σαν loser”.

“Ήμουν σε πανικό, άρχισα να κλαίω”, περιέγραψε ο Σόντερλινγκ. “Γύρισα πίσω στο ξενοδοχείο, έπεσα στο κρεβάτι, πανικοβαλλόμουν όποτε έπρεπε να γυρίσω στο γήπεδο. Για πρώτη φορά δεν μπορούσα να το κάνω”, είπε κάνοντας στη συνέχεια μία απίστευτη αποκάλυψη “Έψαχνα στο google τρόπους για να αυτοκτονήσω. Οτιδήποτε ήταν καλύτερο από τη ζωή από αυτήν την κόλαση”.

Και κατέληξε με συμβουλές στους αθλητές: “Είναι σπάνιο να μιλάς για τα ψυχικά προβλήματα που έχουν οι μεγάλοι αθλητές και γι’ αυτό ήθελα να κάνω ένα βήμα μπροστά και να αναφερθώ σε αυτό. Σε που αφιερώνουν τους εαυτούς τους στο άθλημα και στους γονείς τους λέω να προπονούνται σκληρά και να είναι ήρεμοι. Να αθλείστε και να κάνετε όνειρα, αλλά αν πετύχετε να διατηρήσετε τη σωστή οπτική και να βρείτε μια ζωή, κάτι που δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις