Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σπανούλης για Εθνική μπάσκετ: «Ό,τι είναι να μάθετε, θα το μάθετε»

Σπανούλης για Εθνική μπάσκετ: «Ό,τι είναι να μάθετε, θα το μάθετε»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νέα χρονιά στο Περιστέρι, ενώ δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για την Εθνική μπάσκετ στη Media Day της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Ο Βασίλης Σπανούλης ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του ως προπονητής του Περιστερίου, την ώρα που αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής μπάσκετ, όντας το απόλυτο φαβορί για να διαδεχτεί τον Δημήτρη Ιτούδη.

Σε ερώτηση για το τι γίνεται με την Εθνική ομάδα, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στη Media Day πως «ότι είναι να μάθετε θα το μάθετε αργά ή γρήγορα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Περιστέρι και το ρόστερ του: «Κανένας προπονητής δεν θέλει πολλά νέα πρόσωπα. Μετά από μια πολύ καλή χρονιά κάθε παίκτης θέλει να πάει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό μας γεμίζει με χαρά και περηφάνια και αυτό μας τιμάει σαν οργανισμό. Χτίσαμε μια ομάδα νέα με περσινή φιλοσοφία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο δουλειάς τους. Θέλουμε να παίξουνε ένα ελκυστικό μπάσκετ. Θέλουμε δουλειά στο σετ παιχνίδι. Στόχος είναι να γεμίσουμε το γήπεδο όπως και πέρυσι το Περιστέρι να νιώθει ότι η ομάδα παλεύει, να είναι περήφανη η πόλη για την ομάδα. Μας δίνει ώθηση ένα γεμάτο γήπεδο».

Για τον στόχο της ομάδας φέτος: «Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Τύχαμε σε έναν δύσκολο όμιλο και δεν πήραμε την πρόκριση στους 16. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω. Η Μάλαγα είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Εμείς θέλουμε να παίξουνε καλό μπάσκετ και να φτάσουμε στη νίκη. Να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να υπάρχει πολιτισμός και να γίνουν ανταγωνιστικά παιχνίδια όλη τη σεζόν. Ο Ξανθόπουλος είναι έμπειρο παιδί είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και δουλεύει πολύ καλά σε αυτή την ηλικία. Είναι πολυτέλεια για εμάς. Σκέφτεται προπονητικά».

Τέλος, σημείωσε: «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να πάμε σε μεγάλες ομάδες γρήγορα. Ο Χουγκάζ είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Οι παίκτες πρέπει να δείξουν έτοιμοι πριν κάνουν το μεγάλο βήμα. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε όχι μόνο τον Νίκο. Είναι πολλές ώρες στο γήπεδο. Ο Τζέιλεν Χαντς είναι υπερταλαντούχο παιδί που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Πρέπει να είναι ταγμένος στο μπάσκετ», ενώ σε ερώτηση για το τι γίνεται με την Εθνική ομάδα υπογράμμισε πως «ότι είναι να μάθετε θα το μάθετε αργά ή γρήγορα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις