Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Σπανούλης για το Ελλάδα – Τσεχία: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που αγκαλιάζει αυτή την νέα αρχή»

Σπανούλης για το Ελλάδα – Τσεχία: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που αγκαλιάζει αυτή την νέα αρχή»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Βασίλης Σπανούλης θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξη του, μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα – Τσεχία, με τον 41χρονο τεχνικό να κάνει ξεχωριστή αναφορά στην άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του.

Η Εθνική μπάσκετ κέρδισε 72-64 την Τσεχία στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Eurobasket 2025, με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξη του σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και την αγκαλιά που έχει κάνει στην νέα αρχή της Εθνικής μπάσκετ.

Παράλληλα ο Σπανούλης μίλησε και για την άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο έφερε τη νίκη.

Τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη για το Ελλάδα – Τσεχία

«Η άμυνα μας ήταν εξαιρετική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί ακόμα λιγότερους πόντους αν είχαμε αποφύγει κάποια λαθάκια. Τα παιδιά είχαν ασύλληπτη θέληση να ακολουθήσουν το πλάνο μας στην άμυνα. Το εκτέλεσαν εξαιρετικά. Βγάλαμε πολλούς πόντους στο τρανζίσιον. Αυτό θα είναι το σήμα κατατεθέν μας, η σκληρή άμυνα και το τρανζίσιον.

Αν τρέχαμε λίγο καλύτερα θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Αυτά είναι τα θετικά. Πήραμε πολλά ριμπάουντ, πασάραμε καλύτερα την μπάλα στο δεύτερο μέρος, είχαμε εκεί τις 12 από τις 20 ασίστ μας. Πρέπει να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας στο μισό γήπεδο. Ήμασταν πολύ ανυπόμονοι.

Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν το έκαναν επίτηδες, αλλά λόγω της υπερβολικής θέλησής τους να παίξουν και να δείξουν. Ήμασταν πάρα πάρα πολύ βιαστικοί στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που μας οδήγησε σε κόντρα ρυθμό.

Είναι κάτι που πρέπει να δούμε και να βελτιώσουμε στη συνέχεια.

Δώσαμε τεράστια έμφαση στην άμυνα, κάτι που ανέκαθεν ήταν σήμα καταθέν του Έλληνα και στο παρελθόν μας οδήγησε σε τεράστιες επιτυχίες. Σίγουρα έχει αλλάξει το μπάσκετ και πρέπει να έχουμε γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, για να παίζουμε πιο ελκυστικό μπάσκετ και μπάσκετ που ταιριάζει στα παιδιά.

Πιστεύω αυτό μπορούμε να το αντιπροσωπεύσουμε. Όλοι κατάλαβαν ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα, όλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να παίζουν άμυνα για να παίζουν σε αυτή την ομάδα. Από εκεί και πέρα σε 2-3 προπονήσεις είναι δύσκολο να βγάλεις οργανωμένες επιθέσεις και όμορφες φάσεις στο μισό γήπεδο.

Είναι κάτι που θα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που αγκαλιάζει αυτή την νέα αρχή της Εθνικής ομάδας με τόση ζεστασιά και τέτοια αγάπη. Είναι υπέροχο να ερχόμαστε στο γήπεδο δύο ώρες πριν το ματς και να βλέπουμε τόσο κόσμο έξω. Νιώθουν και οι παίκτες ίσως ότι τους πιέζει αυτό και ότι πρέπει να δώσουν πίσω σε όλο αυτό τον κόσμο.

Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Αυτή είναι η Ελλάδα και ξέρουμε ότι όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Θα δούμε την Ολλανδία, αλλά και τον εαυτό μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και τα λάθη και τα σημεία που χρειαζόμαστε βελτίωση, αλλά να σταθούμε και στα καλά, μην μένουμε μόνο στ αρνητικά πράγματα.

Για πρώτο παιχνίδι, με παίκτες που προέρχονται από διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικές φιλοσοφίες καταφέραμε να παίξουμε μια τόσο σκληρή άμυνα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτό».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις