Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπανούλης: Ενα κεφάλαιο της Εθνικής που δεν κλείνει ποτέ (ΦΩΤΟ, VIDEOS)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

“Νομίζω πως ήρθε η ώρα για μένα, αλλά και πως είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να σταματήσω από την Εθνική μας ομάδα. Ήρθε η ώρα να παίξουν και τα υπόλοιπα παιδιά για εμάς στα επόμενα χρόνια ώστε να υπάρξει και συνέχεια”… Ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτισε την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Κεφάλαιο με πολλές σελίδες, το δικό του. Κλειστό πια.

Μα δεν μπορεί… Κλειστό; Για πολλά χρόνια μετά θα επιστρέφουμε σε αυτό το κεφάλαιο, θα το ανοίγουμε και θα βλέπουμε τα κατορθώματα του 33χρονου κορυφαίου μπασκετμπολίστα που τίμησε το εθνόσημο και διακρίθηκε με αυτό.

Για πρώτη φορά φόρα φόρεσε τη “γαλανόλευκη” ως έφηβος το 1999 και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τους άνδρες.

Μόνο μια χρονιά έβγαλε τη βαριά φανέλα της Εθνικής, το 2014 (για ιατρικούς λόγους) και δεν έλαβε μέρος στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας… Με αυτή έγραψε 1.486 πόντους σε 145 συμμετοχές.

Το 2000 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα των εφήβων στο Ευρωμπάσκετ, με τους νέους άνδρες στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 και η πρώτη του διάκριση με την ομάδα των ανδρών επετεύχθη το 2005, στο έπος της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ!

Aλλαγή με τον κουμπάρο του Νίκο Ζήση

Η “γαλανόλευκη” κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ένα χρόνο μετά «V-Span» και η τρομερή παρέα του έλαμψαν και στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο, ενώ στον ημιτελικό είχαν νικήσει τις ΗΠΑ.

Στον τελικό του Μουντομπάσκετ, μετά τον θρίαμβο επί των Αμερικανών, η Ελλάδα είχε ηττηθεί από την Ισπανία.

Με την Εθνική ανέβηκε για τελευταία φορά στο βάθρο το 2009, στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Τότε, η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Εκλεισε την καριέρα του με την εξασφάλιση μιας θέσης στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Το τελευταίο του καλάθι με την Εθνική!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε