Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Σπανούλης: «Ενα πράγμα δεν είχαμε, υγεία!»

Σπανούλης: «Ενα πράγμα δεν είχαμε, υγεία!»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετρά 3 τρόπαια Euroleague στα 4 φάιναλ φορ της καριέρας του και αναζητά μία 4η ευρωπαϊκή «κούπα», όπως και ο Ολυμπιακός. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ανυπομονεί σαν να είναι η… πρώτη του φορά για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη.

Τι πήγε την ομάδα του Πειραιά ξανά φέτος στην Πόλη; «Σταθερότητα και… καλό μπάσκετ! Δεν είχαμε όμως υγεία,» λέει για την απουσία των Χάκετ, Λοτζέσκι, αλλά και τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν τον ίδιο και τους συμπαίκτες του μεσούσης της σεζόν. Η θετική παράδοση του Ολυμπιακού των τριών νικών επί της ΤΣΣΚΑ στα τρία τελευταία φάιναλ φορ που βρέθηκαν αντίπαλοι ανήκει στο παρελθόν για τον “Kill-Bill”. Σέβεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης και τονίζει: «Σκεφτόμαστε μόνο το τώρα… θα γίνει ένας πολύ μεγάλος αγώνας και εύχομαι να κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει για να είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».

Όταν η μπάλα καίει… την παίρνει ο Σπανούλης; Να περιμένουμε να βάλει πάλι μεγάλα σουτ στον ημιτελικό αν χρειαστεί; «Δεν ξέρω τι θα χρειαστεί, το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι για κάθε δύσκολη κατάσταση που θα μας παρουσιαστεί και να πάρουμε σωστές αποφάσεις όταν πρέπει».

Όταν, όμως η κουβέντα περιστρέφεται στο 5ο παιδί που περιμένει και την παράδοση που τον θέλει πρωταθλητή Ευρώπης όταν η σύζυγός του είναι έγκυος, σοβαρεύει και κόβει τη συζήτηση: «Τα παιδιά δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό». Στο τέλος, στέλνει μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Αντλούμε τεράστια δύναμη από εσάς!»

 

Βασίλη, Θα αισθάνεσαι την ίδια ανυπομονησία σαν να είναι το πρώτο σου φάιναλ φορ;

«Ισχύει όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους. Δεν σκεφτόμαστε τι έγινε στο παρελθόν. Σκεφτόμαστε μόνο το τώρα. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει και είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για έναν τόσο δύσκολο αγώνα».

 

 

Απουσιάσατε μόνο μία χρονιά από τη γιορτή του μπάσκετ; Τι είχε ο Ολυμπιακός φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι;

«Είχαμε σταθερότητα, παίξαμε καλό μπάσκετ όλη τη χρονιά, αυτό που δεν είχαμε είναι υγεία! Δυστυχώς μας λείπουν τα δύο παιδιά που δεν είναι μαζί μας (σ.σ. Χάκετ, Λοτζέσκι). Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με ομαδική προσπάθεια, να καλύψουμε και τις δικές τους απουσίες, κάτι που είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι είχαμε και γενναιότητα και καρδιά όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στα πλέι οφ και αντιστρέψαμε τη σειρά».

 

 

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σας σέβεται χωρίς αμφιβολία. Τι έχει αλλάξει στη ρωσική ομάδα εν συγκρίσει με τα τρία φορ που τη νικήσατε;

«Εγώ δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Ξέρω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όπως μας σέβονται, τους σεβόμαστε κι εμείς. Πιστεύω ότι θα γίνει ένας πολύ μεγάλος αγώνας και να κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει για να είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».

 

 

Ο κόσμος σε έχει δει να πετυχαίνεις πολύ μεγάλα σουτ σε ημιτελικούς και σε τελικούς. Θα το ξανακάνεις και στην Πόλη αν χρειαστεί;

«Δεν ξέρω τι θα χρειαστεί, το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι για κάθε δύσκολη κατάσταση που θα μας παρουσιαστεί και να πάρουμε σωστές αποφάσεις όταν πρέπει».

 

 

Δύο ημέρες πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Τον ευχαριστούμε που είναι κοντά μας για άλλη μια φορά, σε ένα μεγάλο γεγονός. Να μας στηρίξουν με τη φωνή τους, με την παρουσία τους όπως κάνουν πάντα γιατί αντλούμε τεράστια δύναμη από αυτούς».

Πηγή: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε