Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

All Star Game 2018: Έφτασε η μεγάλη ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

All Star Game 2018: Έφτασε η μεγάλη ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας (3:00, Cosmote TV, live από newsit.gr) οι λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας σ’ όλο τον κόσμο θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο Λος Άντζελες και συγκεκριμένα στο “Staples Center”, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του NBA, το All Star Game. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο, μιας και το “παρών” θα δώσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται να γράψει ιστορία τα ξημερώματα (3:00) της Καθαράς Δευτέρας. Ο Έλληνας φόργουορντ των Μπακς θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο All Star Game του NBA και θα έχει την ευκαιρία να καταπλήξει τον κόσμο, ξεδιπλώνοντας τις μπασκετικές αρετές του απέναντι στους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Σάρωσε στην ψηφοφορία

Ο “Greek Freak” είχε την δεύτερη υψηλότερη συγκομιδή ψήφων στη ψηφοφορία για το All Star Game, μετά τον ΛεΜπρον Τζέιμς (2.638.294), ενώ έδειξε την… πλάτη του σε μεγάλα ονόματα της Ανατολής και της Δύσης!

Ο “Greek Freak” κέρδισε τις προτιμήσεις των παικτών του ΝΒΑ, οι οποίοι του έδωσαν και τις περισσότερες ψήφους (226 έναντι 220 του Τζέιμς), αναδείχθηκε ισόπαλος με τον «Βασιλιά» στην ψηφοφορία των ΜΜΕ (από 99) και «τερμάτισε» δεύτερος σε αυτή του κοινού (2.530.211), για να κερδίσει μία θέση βασικού και να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην Ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, μετά τον Μαρκίς Τζόνσον (1979-80), που ψηφίζεται βασικός σε δύο διαδοχικά All Star Games.

Στο πλευρό του Στεφ Κάρι

Σε μία ριζική αλλαγή στο format του All Star Game προχώρησε το ΝΒΑ. Από εφέτος καταργείται το παιχνίδι East VS West (Ανατολής-Δύσης) και παίκτες από διαφορετικές περιφέρειες μπορούν να είναι στην ίδια ομάδα.

Μετά την ψηφοφορία για την επιλογή των starters, ο ΛεΜπρον Τζέιμς αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στη Δύση, ενώ ο Στέφεν Κάρι στην Ανατολή και αυτομάτως «χρίστηκαν» αρχηγοί και προχώρησαν στη στελέχωσή των ομάδων τους, επιλέγοντας παίκτες και από τις δύο περιφέρειες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταλήγει στην ομάδα του «αστέρα» των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Οι ομάδες του All Star Game

Team Lebron

Starting Five: Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Άντονι Ντέιβις, Πολ Τζορτζ, Κάιρι Ίρβινγκ.

Αναπληρωματικοί: Ράσελ Ουέστμπρουκ, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Μπραντλει Μπιλ, Βίκτορ Ολαντίπο, Άντρε Ντράμοντ, Γκόραν Ντράγκιτς και Κέμπα Ουόλκερ.

Team Curry

Starting Five: Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ΝτΤεΜάρ ΝτεΡόζαν, Τζοέλ Εμπίντ

Αναπληρωματικοί: Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν, Ντάμιαν Λίλαρντ, Τζίμι Μπάτλερ, Κάιλ Λάουρι, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Αλ Χόρφορντ

Ο στόχος του Αντετοκούνμπο

Στο περσινό πρώτο All Star Game της καρίερας του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέτρησε 30 πόντους (14/16 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 6ρ., 3κλ. σε 23΄ συμμετοχής), αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της Ανατολής από τη Δύση με 182-192, η οποία θριάμβευσε για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Φέτος, ο Έλληνας φόργουορντ θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει τη νίκη στο πλευρό του Στεφ Κάρι, αλλά να πραγματοποιήσει ακόμα καλύτερη εμφάνιση από την περσινή, η οποία δεν αποκλείεται να του δώσει το βραβείο του MVP.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις