Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Στέφανος Tσιτσιπάς: «Είμαι κοντά στην κατάκτηση ενός Grand Slam»

Στέφανος Tσιτσιπάς: «Είμαι κοντά στην κατάκτηση ενός Grand Slam»
Reuters

Μπορεί το τελευταίο διάστημα η απόδοσή του να έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα -λόγω και του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπισε- αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν χάνει την πίστη στις ικανότητές του. Την πεποίθηση ότι μπορεί να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του εξέφρασε ο Έλληνας κορυφαίος τενίστας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Barcelona Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο5 στην παγκόσμια κατάταξη) δήλωσε έτοιμος να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν τίτλο Grand Slam.

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο Barcelona Open. Πρέπει να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Το τουρνουά είναι πολύ μεγάλο και προτιμώ να παίζω με αντιπάλους όπως ο Γιάνικ Σίνερ ή ο Άλεξ ντε Μινόρ. Πρέπει να πιέζω περισσότερο τον εαυτό μου και να βελτιώνομαι μέρα τη μέρα.

Το rivalry μεταξύ Σίνερ και Αλκαράθ είναι κάτι λογικό και πολύ υγιές κατά τη γνώμη μου. Είναι δύο σπουδαίοι παίκτες που ωριμάζουν και εξελίσσονται πολύ. Παίζουν με απίστευτη ταχύτητα, ο Αλκαράθ καλύπτει το κορτ με έναν τόσο τρελό τρόπο που πολλές φορές σε ανησυχεί να μην του συμβεί κάτι κακό. Από την πλευρά μου πρέπει να βελτιωθώ περισσότερο κι αυτό γιατί το τένις γίνεται πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες που παλεύουν στο court για όλα», δήλωσε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Είμαι πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός Grand Slam, απλά ελπίζω να συνεχίζω να προπονούμαι με τον ίδιο τρόπο και να συνεχίζω να βρίσκομαι με μεγαλύτερη συχνότητα σε αυτούς τους τελικούς. Πρέπει να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες για να τους κερδίσω. Το συγκεκριμένο είναι ένα υπέροχο τουρνουά και ελπίζω ότι με προσπάθεια και αφοσίωση μπορώ να κάνω μια μεγάλη νίκη. Το ότι υπάρχουν παίκτες σαν τον Αλκαράθ σ’ αυτό το τουρνουά είναι πολύ καλό. Προφανώς το κάνει πιο δύσκολο, αλλά αυτό πάντα βοηθάει στο να βελτιώνομαι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις