Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα 2-1: Δύσκολη πρόκριση για τον Έλληνα τενίστα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα 2-1: Δύσκολη πρόκριση για τον Έλληνα τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 [7-5, 6-7(1), 6-4] και να προκριθεί στο δεύτερο γύρο του Ρότερνταμ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε… αλλοπρόσαλλο πρώτο σετ με πολλά λάθη και είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να κάνει τέσσερα μπρέικ για να πάρει το προβάδισμα, ενώ έχασε το δεύτερο με ένα τραγικό τάι μπρέικ. Στο τρίτο σετ στάθηκε όμως στο ύψος του και πανηγύρισε τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και με μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του αντιπάλου του, προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Φοκίνα “απάντησε” και έφερε το ματς στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 2-2, για να κάνει αμέσως και δεύτερο μπρέικ και να γίνει το φαβορί για το πρώτο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας συνέχισε όμως να παίζει καλύτερα στο σερβίς του αντιπάλου του και βρήκε δικό του δεύτερο μπρέικ, με τον Ισπανό να ζητά ιατρικό τάιμ άουτ σε αυτό το σημείο, δείχνοντας ότι πονάει στο πόδι.

Παρόλα αυτά επέστρεψε στο κορτ, κράτησε το επόμενο σερβίς του και με νέο δικό του μπρέικ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, για να ακολουθήσουν όμως και δύο συνεχόμενα από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ώστε να πάρει το πρώτο σετ με 7-5 και να κάνει έστω και με αυτόν τον τρόπο το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι και το 3-2, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μπρέικ στο 6ο γκέιμ και πήρε το προβάδισμα νίκης κόντρα στον Ισπανό. Ο Φοκίνα άντεξε όμως την “πίεση” και με δικό του μπρέικ αμέσως μετά έφθασε μέχρι το 4-4. Το σετ κατέληξε μάλιστα στο τάι μπρέικ, όπου τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για τον Στέφανο, με αποτέλεσμα να χάσει με 7-6 (1) το σετ, για το 1-1 στην αναμέτρηση.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου οι δύο τενίστες είχαν αμφότεροι μπρέικ πόιντ, αλλά κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το 4-3, με τον Τσιτσιπά να κάνει και πάλι πρώτος μπρέικ. Αυτή τη φορά το διατήρησε μάλιστα μέχρι τέλους, για να πάρει το τρίτο σετ με 6-4 και το παιχνίδι με 2-1 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε έτσι στο δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ, όπου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Χάρις – Ιβάσκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις