Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Γιαν Λέναρντ Στρουφ 1-2: Έχασε και έμεινε εκτός 4άδας στη Μαδρίτη

Στέφανος Τσιτσιπάς – Γιαν Λέναρντ Στρουφ 1-2: Έχασε και έμεινε εκτός 4άδας στη Μαδρίτη
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στον Γερμανό, Γιαν Λέναρντ Στρουφ στα προημιτελικά του Madrid Open και αποκλείστηκε με ήττα 2-1 [7-6(5), 5-7, 6-3] από τη συνέχεια του τουρνουά.

Παρότι ισοφάρισε το παιχνίδι μετά το αρχικό προβάδισμα του Στρουφ, ο Τσιτσιπάς, Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη, εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο τρίτο σετ και ηττήθηκε από τον Γερμανό, Νο 65 στον κόσμο. Έχασε έτσι την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμά του και να φθάσει μέχρι τον τελικό στο Masters 1000 της Μαδρίτης, μένοντας εκτός 4άδας.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε χωρίς πολύ καλό ρυθμό τον αγώνα και επέτρεψε στον Στρουφ να διατηρήσει εύκολα τα σερβίς του, αλλά ούτε ο Γερμανός κατάφερε από την πλευρά του να δυσκολέψει αρκετά τον Έλληνα τενίστα, με εξαίρεση το 4ο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς δεν του επέτρεψε πάντως στο μπρέικ και στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του. Παρότι βρήκε μπρέικ πόιντ όμως, δεν μπόρεσε να φθάσει στο μπρέικ και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης προηγήθηκε, αλλά μία σειρά από λάθη έφεραν την ανατροπή με τον Στρουφ να κάνει το 7-5 για το 7-6 στα γκέιμ και το 1-0 στα σετ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο σετ, με τους δύο τενίστες να “κρατούν” εύκολα ή δύσκολα το σερβίς τους μέχρι και το 5-5. Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς βρήκε τριπλό μπρέικ πόιντ και έφθασε εύκολα στο μπρέικ, που του επέτρεψε να σερβίρει για το 7-5 και το 1-1 στα σετ, όπως και έγινε.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε έτσι με καλή ψυχολογία στο τρίτο και καθοριστικό σετ, αλλά δεν το έδειξε στο παιχνίδι του, επιτρέποντας στον Στρουφ να κάνει πρώτος το μπρέικ και να το κρατήσει μέχρι τέλους. Παρότι “πίεσε” στο τέλος και έφθασε σε μπρέικ πόιντ, ο Τσιτσιπάς δεν πέτυχε νέα ανατροπή και γνώρισε την ήττα με 6-3 και 2-1 στα σετ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις