Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάρλος Αλκαράθ 2-3: Πρόωρο αντίο στο US Open

Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάρλος Αλκαράθ 2-3: Πρόωρο αντίο στο US Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε ούτε φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω στο US Open. Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είχε διάρκεια 4 ώρες κι 7 λεπτά, ο απίθανος Κάρλος Αλκαράθ νίκησε με 3-2 σετ (3-6, 6-4, 6-7, 6-0, 7-6)  τον Έλληνα τενίστα και τον άφησε εκτός διοργάνωσης, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το μεγάλο φαβορί κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, ωστόσο ο 18χρονος Ισπανός τενίστας έκανε το παιχνίδι της ζωής του και “λύγισε” τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κάνει ποτέ μέχρι στιγμής στην καριέρα του αισθητή την παρουσία του στο αμερικανικό γκραντ σλαμ.

Με σχεδόν όλο το γήπεδο στο πλευρό του, ο Αλκαράθ απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, πετώντας εκτός διοργάνωσης το No.3 του κόσμου και συνεχίζει να ονειρεύεται. Επόμενος αντίπαλος για το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου τένις είναι ο 32χρονος Πέτερ Γκόγιοβτσικ, ο οποίος επικράτησε με 3-1 (3-6, 6-3, 6-1, 6-4) του Ελβετού Χένρι Λαακσόνεν. Ο Γερμανός βρίσκεται στην 141η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ δεν έχει βρεθεί ψηλότερα από την 39η.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέτυχε και πάλι να περάσει στους “16” του US Open, παρά το γεγονός ότι έδειξε σε ορισμένα διαστήματα ικανός να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη. 

Το να κερδίσω τον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, ήταν η πρώτη δήλωση του Αλκαράζ μετά από το τέλος του αγώνα.

Ο αγώνας:

Ο Κάρλος Αλκαράθ πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα, δείχνοντας από νωρίς τα δόντια του. Με δύο μπρέικ προηγήθηκε με 0-4 στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρία σερί γκέιμ (3-4), αλλά ο Ισπανός ήταν ανώτερος κι έφτασε με ακόμα ένα μπρέικ στην κατάκτηση του πρώτου σετ (3-6).

Ο ταλαντούχος τενίστας συνέχισε να εντυπωσιάζει και προηγήθηκε με 0-3 και στο δεύτερο σετ, ωστόσο αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε και κατάφερε να κάνει το 1-1 με 6-4.

Στο τρίτο σετ, ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-2 κι όλα έδειχναν ότι θα έφτανε άνετα στο 2-1. Κι όμως ο τρομερός Ισπανός του έκανε δύο μπρέικ, του πήρε τρία σερί γκέιμ κι έφτασε στο 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Αλκαράθ ήταν πιο ψύχραιμος κι έκανε το 1-2 στα σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση κι ήταν απολαυστικός στο τέταρτο σετ. Με μαγική εμφάνιση κατάφερε να κάνει το 2-2 δίχως καν να χάσει γκέιμ (6-0), με το παιχνίδι να οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Εκεί, οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους το σερβίς τους, με τον νικητή να κρίνεται στο τάι μπρέικ. Για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ο Ισπανός κυριάρχησε κι έφτασε δίκαια στη πιο μεγάλη νίκη της καριέρας του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις