Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Τα χρήματα που έχουν εξασφαλίσει από το United Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Τα χρήματα που έχουν εξασφαλίσει από το United Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη οδήγησαν την Ελλάδα στα ημιτελικά του United Cup, έχοντας ήδη εξασφαλίσει, παράλληλα, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και έχουν οδηγήσει την ελληνική ομάδα στα ημιτελικά του United Cup.

Ο Έλληνας και η Ελληνίδα τενίστρια διαπρέπουν με τα ελληνικά χρώματα κα παράλληλα κερδίζουν χρηματικά έπαθλα.

Συνολικά στη νεοσύστατη διοργάνωση θα μοιραστούν σε όλους τους αθλητές περίπου 14,1 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι μοιρασμένα ισόποσα σε άνδρες και γυναίκες.

Οι κορυφαίοι αθλητές έχουν πριμ συμμετοχής ανάλογα με τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και θα πάρουν από 188.626 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη για τις νίκες τους στον όμιλο θα πάρουν συνολικά περίπου 72.000 ευρώ, ενώ για εκείνες που σημείωσαν στον τελικό του Περθ κόντρα στην Κροατία θα πάρουν περίπου άλλες 65.000 ευρώ.

Με τη συμμετοχή τους στα διπλά, εξασφάλισαν ακόμα περίπου 13.000 ευρώ για τις δύο νίκες στον όμιλο και άλλες 12.000 ευρώ για τη νίκη τους απέναντι στην Κροατία.

Για τις νίκες της ελληνικής ομάδας, θα πάρουν περίπου 9.000 ευρώ αθροιστικά για τις δύο επιτυχίες στον όμιλο και άλλες 7.500 ευρώ για τη νίκη στον τελικό της πόλης.

Το σύνολο όλων των παραπάνω χρηματικών επάθλων είναι 369.304 ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη κατάφεραν να οδηγήσουν την ελληνική ομάδα στα ημιτελικά του United Cup, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τα έσοδα τους.

Αν οι δύο τους συνεχίσουν με νίκες και η ελληνική ομάδα κατακτήσει τον τίτλο, τότε μπορούν να προσθέσουν σχεδόν 800.000 ευρώ συνολικά.

Εφόσον φτάσουν αήττητοι μέχρι το τέλος της διαδρομής τόσο στο μονό όσο και στο διπλό τότε μπορούν να πάρουν 833.146 ευρώ.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη κάνουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του Australian Open που ακολουθεί, με τους δύο Έλληνες τενίστες να θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις