Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανιέλ Γκαλάν 1-3: Ήττα και αποκλεισμός στο US Open από παίκτη των προκριματικών

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανιέλ Γκαλάν 1-3: Ήττα και αποκλεισμός στο US Open από παίκτη των προκριματικών
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του US Open με ήττα 3-1 σετ (6-0, 6-1, 3-6, 7-5) από τον 36χρονο Ντανιέλ Γκαλάν που βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Με τραγικό ξεκίνημα στο ματς και τον Γκαλάν να “τρέχει” ένα αδιανόητο σερί με 12-1 στα γκέιμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια και έφθασε κοντά σε ένα τάι μπρέικ για το πέμπτο σετ, αλλά “λύγισε” στο τέλος με νέο μπρέικ του Γκαλάν και γνώρισε μία ήττα που θα θυμάται για καιρό, από το No94 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το παιχνίδι

Αγνώριστος στο πρώτο και το δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε άπειρα λάθη και είχε πολύ άσχημο σερβίς, επιτρέποντας στον Γκαλάν να κάνει έναν απίθανο… περίπατο με 6-0 στο πρώτο σετ και 6-1 στο δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο7 του κόσμου, έβγαλε αντίδραση και μείωσε το σκορ σε 2-1, αφού βρήκε το πρώτο δικό του μπρέικ νωρίς και στη συνέχεια κράτησε έστω και δύσκολα το προβάδισμά του μέχρι το 6-3.

Ακολούθησε μία απίστευτη “μάχη” στο πέμπτο σετ, με τον Τσιτσιπά να σβήνει τέσσερα ματς πόιντ του αντιπάλου του στο 5-4, να ισοφαρίζει σε 5-5, να χάνει ο ίδιος διπλό μπρέικ πόιντ για να προηγηθεί στο σετ, αλλά να σπαταλά την ευκαιρία.

Ο Γκαλάν βρήκε νέα μπρέικ πόιντ στο 6-5 και το 8ο από αυτά, το μετέτρεψε σε πόντο για να πάρει τη νίκη του τουρνουά μέχρι στιγμής. Ο Έλληνας τενίστας από την πλευρά του, γνώρισε πιθανότατα την πιο “βαριά” ήττα της καριέρας του από τότε που έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο και αποχαιρέτησε πρόωρα το US Open.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις