Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανιίλ Μεντβέντεφ 1-3: Αποκλεισμός στα ημιτελικά του Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανιίλ Μεντβέντεφ 1-3: Αποκλεισμός στα ημιτελικά του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Australian Open. Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ σταμάτησε και πάλι την πορεία του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, επικρατώντας με 3-1 στον δεύτερο ημιτελικό. Ο Ρώσος τενίστας έκλεισε ραντεβού με τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό της Κυριακής (30/1).

Όπως και την περασμένη σεζόν, έτσι και φέτος, ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, πήρε τη νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1 σε 2.5 ώρες και θα παίξει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Australian Open. Πέρυσι είχε χάσει από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, φέτος θα βρει απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το 21ο γκραντ σλαμ της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έδειξε το πλούσιο ταλέντο του κόντρα στον Ρώσο, ωστόσο και πάλι ο Μεντβέντεφ ήταν πιο ψύχραιμος, χτύπησε την κατάλληλη στιγμή στα σερβίς του Έλληνα τενίστα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη σε 2 ώρες και 30 λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε για τρίτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Australian Open, ωστόσο και πάλι έμεινε εκτός τελικού. Ο Έλληνας τενίστας έδειξε, πάντως, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά την επέμβαση που έκανε στο χέρι και θα ξεκινήσει σταδιακά προετοιμασία και στη χωμάτινη επιφάνεια ενόψει του Roland Garros που ακολουθεί.

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος στο ματς και μέχρι και το όγδοο γκέιμ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους (4-4), με χαρακτηριστική ευκολία. Σ΄ εκείνο το σημείο και μετά από 34 (!) κτυπήματα στον τέταρτο πόντο, ο Μεντβέντεφ έφθασε πολύ κοντά στο πρώτο break του αγώνα, προηγούμενος με 40-0, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να πάρει το γκέιμ, με μία εντυπωσιακή και πλούσια σε θέαμα, ανατροπή.

Ο Ρώσος τενίστας ισοφάρισε εύκολα, ο Τσιτσιπάς τον… μιμήθηκε άμεσα και προηγήθηκε με 6-5, υποχρεώνοντας τον Ρώσο να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 6-6 και το πρώτο σετ κρίθηκε το tie break, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Μεντβέντεφ, αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και ικανότερος, με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0.

Μετά το πρώτο χαμένο σετ, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ αποφασισμένος και «έσπασε» το σερβίς του Μεντβέντεφ στο πρώτο γκέιμ, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα. Στην συνέχεια, οι δύο τενίστες, κράτησαν το σερβίς τους, με τον Ελληνα πρωταθλητή να προηγείται 3-2. Ο Μεντβέντεφ αντέδρασε και κατάφερε να κάνει break στο έκτο γκέιμ, φέρνοντας το σετ «στα ίσα», ενώ αμέσως μετά, υπερασπίσθηκε το σερβίς του και προηγήθηκε με 4-3. Ο Τσιτσιπάς, όχι μόνο ισοφάρισε σε 4-4 χωρίς να χάσει πόντο, αλλά με νέο break στο σερβίς του Μεντβέντεφ, απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο και διατήρησε για να πάρει το δεύτερο σετ (1-1) με 6-4, σε 37 λεπτά.

Στο τρίτο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με σχετική άνεση στα πρώτα έξι γκέιμς (3-3). Κανένας από τους δύο δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει «δώρο» στον αντίπαλο του και ταυτόχρονα, κανένας από τους δύο, δεν φαινόταν ικανός για να κάνει break και να αποκτήσει προβάδισμα.

Ο Ρώσος πήρε το έβδομο γκέιμ και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4, για να προηγηθεί εκ νέου ο Μεντβέντεφ, με 5-4 και μάλιστα χωρίς να χάσει πόντο. Ο Ελληνας πρωταθλητής, πήρε το σερβίς για να παραμείνει στο σετ, αλλά ο Ρώσος κατάφερε να κάνει το καθοριστικό break και να κατακτήσει το σετ με 6-4, μετά από 41 λεπτά.

Ο Έλληνας τενίστας φαίνεται ότι έμεινε από δυνάμεις στο τέταρτο σετ. Χωρίς ψυχολογία κι ενέργεια, ο Τσιτσιπάς υποτάχθηκε στον ανωτερότητα του Μεντβέντεφ, χάνοντας το σετ με 6-1! Ο Ρώσος τενίστας έκανε εύκολα το 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις