Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντένις Νόβακ 2-0: Άνετη πρεμιέρα στη Βιέννη και πρόκριση στους «16»

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντένις Νόβακ 2-0: Άνετη πρεμιέρα στη Βιέννη και πρόκριση στους «16»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5 στον κόσμο) μπήκε με το… δεξί στο 500άρι τουρνουά της Βιέννης, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ [7-6(2), 6-2] του Ντένις Νόβακ και προκρίθηκε στη φάση των «16» του αυστριακού Όπεν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στο πρώτο σετ, αλλά με… περίπατο στο δεύτερο σετ, πήρε τελικά μία άνετη νίκη κόντρα στον 29χρονο Αυστριακό, Νο155 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε έτσι στον επόμενο γύρο του τουρνουά, όπου και θα αντιμετωπίσει τον 25χρονο Κροάτη, Μπόρνα Τσόριτς, Νο27 στον κόσμο.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “άγγιξε” ένα γρήγορο 2-0 στο πρώτο σετ, αλλά ο Νόβακ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και μάλιστα έκανε πρώτος μπρέικ στο 7ο γκέιμ του αγώνα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας “απάντησε” όμως αμέσως μετά με δύσκολο δικό του μπρέικ και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε την ανωτερότητά του και επικράτησε με 7-2, για το 7-6 στα γκέιμ και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος έκανε αμέσως το μπρέικ και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, για να βρει στη συνέχεια και δεύτερο δικό του μπρέικ και να κλείσει εύκολα το σετ με 6-2 και να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ κόντρα στον Νόβακ, που αποχαιρέτησε το τουρνουά της πατρίδας του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις