Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ούγκο Ουμπέρ 1-2: Επηρεάστηκε από τον τραυματισμό κι αποκλείστηκε ο Έλληνας τενίστας

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ούγκο Ουμπέρ 1-2: Επηρεάστηκε από τον τραυματισμό κι αποκλείστηκε ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τραυματίστηκε στο τέλος του δεύτερου σετ κόντρα στον Ούγκο Ουμπέρ και “παραδόθηκε” στη συνέχεια στον Γάλλο τενίστα (2-1), μένοντας εκτός οκτάδας του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-6, 7-6(4), 6-2 από τον 23χρονο Γάλλο (Νο.28) Ούγκο Ουμπέρ κι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε σ’ ένα παιχνίδι που φάνηκε να «ελέγχει» στην αρχή, κάνοντας «περίπατο» στο πρώτο σετ (6-2), όμως «πλήρωσε» τον τραυματισμό του στο φινάλε του δεύτερου σετ, το οποίο έχασε στο τάι-μπρέικ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «γύρισε» το γόνατό του και παρότι σηκώθηκε για να συνεχίσει τον αγώνα μετά τις πρώτες ιατρικές βοήθειες, ήταν ξεκάθαρο πως δεν μπορούσε να… ακολουθήσει τον ρυθμό του ματς, με αποτέλεσμα να χάσει «σβηστά» το τρίτο σετ με 6-2 και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο αγώνας:

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ονειρικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στον Ούγκο Ουμπέρ και πήρε “σβηστά” το πρώτο σετ με 6-2.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ουμπέρ άρχισε να βρίσκει ρυθμό στο σερβίς του, αμφότεροι απέφυγαν τα μπρέικ κι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Γάλλος ήταν πιο ψύχραιμος κι έκανε το 1-1

Στον τελευταίο πόντο του σετ, μάλιστα,  ο Στέφανος Τσιτσιπάς τραυματίστηκε Ωστόσο, μετά τη βοήθεια του γιατρού του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε κανονικά.

Φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Ούγκο Ουμπέρ, ο οποίος με τη ψυχολογία στα ύψη βρήκε μεγάλα χτυπήματα και πήρε με άνεση το τρίτο σετ και τη νίκη (6-2).

Πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικεντρώνεται στο μικτό διπλό όπου μαζί με την Μαρία Σάκκαρη θα κυνηγήσουν τη διάκριση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις